GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Nisan 2023 Pazar 15:07

Seferihisar da miting gibi açılış... Soyer: Asalakları temizleyeceğiz

CHP seçim çalışmalarına hız verirken İzmir 1’inci bölgede seçim ofisleri açtı. Seferihisar’da gerçekleştirilen açılışta sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Göreceksiniz bu memleketin ürettiği refah herkese yetecek kadar çok ama hırsızları ve haramileri ayıklamamız lazım. Asalakları bu memleketin sırtından temizlememiz lazım. Bunu yapacağız, çok az kaldı” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Genel seçimlere az bir süre kala siyasi partiler seçim kampanyalarını hızlandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi de bu bağlamda İzmir’de 1’inci bölgede seçim çalışmalarını sürdürdü. Urla’nın ardından Seferihisar’da aday tanıtımı ve seçim ofisi açılışı coşkulu bir şekilde geçti.

YETİŞKİN: SEFERİHİSAR’DA TARİHİN OYUNU ALACAĞIZ
Miting havasında geçen törende açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bu seçimi başka bir seçim olduğunu biliyor ama böylesinde farklı olacağını bilmiyordum. Yıllardır her seçim öncesi kapı kapı köy köy mahalle mahalle geziyoruz. Sığacık pazarında tezgah açan üretici kadın, Turgut köyünde çiftçide, Hıdırlık mahallesinde iftar sofrasını bize açan emekli de artık yeter, dayanacak gücümüz kalmadı diyor. Yalnızca onlar değil milyonlarca insan dürüst, onurlu, alın teriyle yaşayamamaktan her gün artan fiyatlardan, borç içinde olmaktan, iş bulamamaktan artık bıktı. Kimse bu günleri Atatürk’ün laik, demokratik Türkiye’sine yakıştıramıyor. Fakat hala tek bir şey umut veriyor; birbirimizin gözlerindeki değişim ışığı. Bu sefer bitecek diyorlar, köylerde, kahvehanelerde, okullarda, sana söz bu söz diyorlar. Herhangi bir yere gittiğimizde kimseye bir şey anlatmamıza gerek kalmıyor halk bizi cesaretlendiriyor, artık bıktık yokluktan, adaletsizlikten, eşitsizlikten kavgadan bıktık diyorlar. Sadece daha fazla yoksulluk vaat eden iktidar öyle ya da böyle gidecek. Bize baharı vaat eden bir iktidar gelecek. Bugün Seferihisar’da yalnıza seçim ofisi açılışı yapmıyoruz, geleceğimizi kurtarmak için 2. yüzyılda Türkiye’mizi yeniden inşa etmek için birbirimizin gözlerindeki umut ışığını söndürmemek için buluşacağımız bir mücadele noktası açıyoruz. Size söz, Millet İttifakı Seferihisar’da tarihinin oyunu alacak, size en az yüzde 70’ler 75’lerle göndereceğiz milletin meclisine. Bir aydan az zamanımız kaldı, hepimizin yolu bahtı açık olsun. 14 Mayıs akşama kutlamalarda görüşmek üzere. Her beraber birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerini kullandı.

ASLANOĞLU: BİZE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Çok sayıda partilinin katıldığı açılışta söz alan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı’nın adaylarına tepki göstererek, “Türkiye’nin sorunlarını anlatmaya, onlara CHP’nin, Millet İttifakı’nın çözüm önerilerini milletvekili adaylarımızla tek tek anlatmaya geldik. Buraya gelirken coşkulu gençlerimiz vardı. O gençlerin enerjilerini alıp tüm Türkiye’ye yaymaya geldik. Gençlerimizin derdi büyük. İşsizlikle sınadılar. Gençlerimizin umutlarını çaldılar. Gençlerimiz umudu yurtdışında bulur hale getirdiler. İyi eğitimli insanlarımızı yurt dışına kaçırdılar. Gençlerimizi işsiz bıraktılar. Geçen hafta Karşıyaka’da İzmir Balkan Göçmenleri Derneğinde genç kızımız yanıma geldi ‘sınavda Türkiye 9. oldum ama beni mülakatta elediler. Kendi adamlarını sokmak için bizim hakkımızı çaldılar’ dedi. Kim çaldı? Erdoğan çaldı. Bu halkları geri kim verecek? Kılıçdaroğlu verecek inşallah. Haklarımızı geri verebilmesi için gençlerin bu hakları söke söke alabilmesi için ilk önce bizler Kemal Kılıçdaroğlu’nu 19. Cumhurbaşkanımız yaparak Çankaya köşküne göndermemiz gerekiyor. 15 Mayıs sabahı ülkemiz aydınlığı ulaşacak. Seçim döneminde yalanları dolanları bitmiyor. Adaylarından biri Yeni Asır’cı Bursalı basına demeçler verdi. ‘Bayrak, vatan, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir’ dedi. 21 yıldır Atatürk’ün adını ağzına almayanlar kalkmış bize Atatürkçülük dersi vermeye çalışıyor, bunlara inanmayacağız.   Bizleri bölmek kamplaşmak istiyorlar, toplumu birbirinden ayırmak istiyorlar. O yüzden bu yalanlar. Onlara inat Millet İttifakını kurduk. Önce 6 parti şimdi de halkıyla kucaklaşıyor. 15 Mayıs yeniden türküler söylemeye geliyoruz” dedi.

ALÇAY: OYUMUZU YÜZDE 80’LERE ÇIKARALIM
CHP 1’inci bölge 12’inci sıradan aday olan Fulya Alçay ise “Sizler daha önce söz verdiniz tuttunuz, 2019’da söz verdiniz ve rekor oyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aranızdan çıkardınız. Sizlerden yine bir söz istiyorum; Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’in hedefini büyütmek istiyoruz. Artık yalnız değiliz, yanımızda Millet İttifakı ortaklarımız var. Cumhurbaşkanımızın oyunu yüzde 80’lere taşıyor muyuz? Başlıyor muyuz?” dedi.

SOYER: ASALAKLARI TEMİZLEYECEĞİZ
Son olarak söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Canım Seferihisar, gözbebeğim Seferihisar. Çok özledim sizi çok. Canımsınız. Her birinizi çok seviyorum. Şöyle bir gözümün önünden film şeridi aktı. Aday olduğum zaman demiştim ki; bu Seferihisar istiridye içinde bir inci. Ama kimse bilmiyor bunu. Bizim Seferihisar’ın inci olduğunu dünyaya göstermemiz lazım. Burada yaşayan kimse bunu hak etmiyor. Çok daha fazlasını hak ediyor. Bu topraklarda yaşayan herkesin bu inciden faydalanması gerekiyor. 4 senedir İzmir’de aynı şeyi söylüyorum. İzmir dünyanın cenneti ve o cennete yaşayan insanlar bu yoksulluğu hak etmiyor. Bu hikayeyi değiştirmek mümkün. Bu yoksulluk kader değil. Eğer bunu memlekette bu zengin kaynaklarımızı ürettiği refahı adil şekilde paylaştırırsanız bu toprakta herkes huzurla hayatını sürdürebilir. Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olabilir. Biz bunu biliyoruz. Kavgamız bununla. Mücadelemiz bununla. O yüzden hatırlayacaksınız 2019’da kampanyanın son günü dedim ki, ‘sadece hırsızlarla haramilerle aramızda kırmızı çizgi var, onun dışında hep beraber bir bütün olacağız. 14 yıldır hırsızlarla haramilerle hiç yorulmadan mücadeleye devam ediyoruz. Göreceksiniz bu memleketin ürettiği refah herkese yetecek kadar çok ama hırsızları ve haramileri ayıklamamız lazım. Asalakları bu memleketin sırtından temizlememiz lazım. Bunu yapacağız, çok az kaldı. Ama bir şey var; hiçbir şekilde rehavete kapılmaya hakkı yok. Bu seçim çantada kekelik değil. Herkes çalışacak. Var mısınız? Bu memleketi hak ettiği yere taşımaya var mısınız? Biz, arkamda gördüğünüz ekiple beraber göreceksiniz İzmir’i Türkiye yapacağız. Türkiye’yi İzmir yapacağız.14 Mayıs’a hep berber büyük bir bayram kutlayacağız” ifadelerini kullandı.