GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Nisan 2023 Pazar 12:29

CHP İzmir'de 1'inci Bölge adayları sahaya indi... İlk durak kayyum atanan Urla!

CHP'nin 1'nci Bölge seçim ofisleri açılış çalışmaları, CHP yönetimindeyken kayyum atanan Urla'dan başlarken, düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bir tek şey yapmamız lazım omuz omuza vererek el ele çalışmaya devam etmemiz lazım. Asla çantada keklik bir seçim yok. Son ana kadar hem çok çalışmak hem de sandıklara sahip çıkmak zorundayız. Biliyoruz ki İzmir Türkiye'nin değişiminin lokomotifi olacak." dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere 30 günden az bir süre kala saha çalışmalarına hız veren siyasi partilerde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı için 4 isim yarışırken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ‘Cumhurbaşkanlığı seçim ofisi’ açılışlarına devam ediyor. İzmir’de geçtiğimiz günlerde 2’nci bölgede açılışlarını gerçekleştiren CHP, bu kez de 1’inci Bölge’de Urla ile açılışlarına start verdi.

CHP İzmir’in 1’nci Bölge milletvekilleri adaylarının, da yer aldığı açılış töreninde açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu iktidara sert sözlerle yüklendi. Toplantıya ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce CHP İzmir İl Yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

ASLANOĞLU: ONLARA İNAT...
Türkiye’nin Avrupa ile yarışır bir duruma geleceğini vurgulayan Aslanoğlu, "Sizlerle dertleşmeye, sohbet etmeye geldik. Türkiye'nin dertlerini anlatmaya, onlara CHP'nin Millet İttifakı'nın çözüm önerilerini anlatmaya geldik. Buraya gelirken kadınlarımızın müthiş enerjisini gördük. Urla'nın kadınlarının enerjisinin alıp tüm İzmir'e yaymaya geldik. Kadınlarımız 21 yıllık karanlık iktidar döneminde çok çekti. Kadınlarımız haklarını gün ve gün ellerinden almaya çalıştılar. Her geçen gün daha da kötüye gitti. HÜDA-PAR gibi kadınların haklarına saldıran partiler ile 3-5 oy için ittifak kurdular. Kadınların bu iktidardan alacağı çok şey var. 14 Mayıs seçimleri sonrası kadınlarımızın bu haklarını söke söke alacak. Bu hakları kadınlarımız adına Kılıçdaroğlu alacak!  Karanlıklar içinde bıraktıkları sadece kadınlarımız değil. Adayları ile birlikte  herkese yalanlar söylüyorlar. Bir adayları çıkmış, bayrak, Atatürk bizim kırmızı çizgimiz diyor... 21 yıldır Atatürk'ün adını anmayanlar şimdi bize Atatürk dersi vermeye kalkıyor. Bizi bölmek, kamplaştırmak, toplumu ayrıştırmak istiyorlar. Onlara inat 6 parti yan yana gelerek Millet İttifakı'nı kurdu. İlk olarak 6 parti kucaklaştı, şimdi tüm Türkiye kucaklaşacak. 6 parti sırt sırta vererek sizlerle bilekte dünyayla, Avrupa ile yarışır bir hale gelecek" dedi.

URLALILARI BİRLEŞTİRMEYE KARARLIYIZ
Sözlerine Urla ile ilgili devam eden Aslanoğlu, "Urla Türkiye’nin en güzel ilçelerinde biri. Biz burayı korumakta kararlıyız. Koylarını, ormanlarını, endemik bitki türlerini, bu güzel toprağı korumakta kararlıyız. imar çeteleri Urla'ya gözlerini dikmiş ancak Urla'yı korumakta kararlıyız. Urla göç alıyor, bu göçle gelen tüm arkadaşlarımız il Urlalıları birleştirmeye kararlıyız" diye konuştu.

SOYER: REHAVETE KAPILMAMAK GEREKİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaya devam edilmesi gerektiğini vurgularken "21 yıl geçti. Gerçekten 21 yılda genel olarak algıların olguların önüne geçtiğini gördük. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Artık olgular o kadar ağır ki algılar olguların önüne geçemeyecek. Hep beraber göreceğiz. İşsizlik, sefalet, krizler nedeniyle bu hikaye değişecek. Doğadaki gibi toplumda biriken bu enerji çiçek gibi patlayacak. Bambaşka bir ülke doğacak. Bunu biz yapacağız. Bunun için en büyük tehlike rehavete kapılmak.En büyük tehlike rehavete kapılmak. 1 aydan kısa bir süre kaldı. İktidar elinde tuttukları ile bu son kalan günlerde iktidarın tüm gücüyle kaybetmemek için abanmaya devam edecekler. Bir tek şey yapmamız lazım omuz  omuza vererek el ele çalışmaya devam etmemiz lazım. Asla çantada keklik bir seçim yok. Son ana kadar  hem çok çalışmak hem de sandıklara sahip çıkmak zorundayız. Biliyoruz ki İzmir Türkiye'nin değişiminin lokomotifi olacak. Göreceksiniz, Türkiye İzmir gibi olacak. Bunu biz yapacağız. Türkiye'nin geri kalanında yaşayan insanlar şu Urla'yı görseler, çoğunluğu kadın olan vekil adaylarımızı görseler herkesin içi açılmaz mı? Urla, İzmir bizim içimizi açıyor. İyi ki İzmir'de yaşıyoruz dedirtiyor. Biliyoruz ki Türkiye'de yaşayan herkesin iyi ki bu memlekette yaşıyoruz diyeceği günleri yaşatacağız. Çok çalışacağız ve kazanacağız. Göreceksiniz bir şey değişecek, her şey değişecek" dedi.

ARSLAN: BİZ ATATÜRK'ÜN PEŞİNDEN GİDECEĞİZ
Kürsüde açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem vekil adayı Ednan Arslan, "Urla, burada, İzmir burada. Ben Yarımada'lıyım. Bundan gurur duyuyorum. CHP olarak yarımadada çok güçlüyüz, aşamayacağımız  hiçbir sorun yok. 14 Mayıs Türkiye için çok önemli. 14 Mayıs'ta bu seçimi karşı taraf kazanırsa, diktatörler kazanırsa demokrasimiz çok büyük yara alcak. Biz demokrasiden yana olanlar yan yana durmak zorundayız. Beraber olmak zorundayız. Bugünkü cumhurbaşkanı diyor ki ben gidersem her şey tepetaklak olur. Çünkü her şeyi kendine bağlamış . Talimat almadan depremde müdahale edemiyor, yangınlar söndürülmüyor, seldeki insanalara yardım edilmiyor. Bir tarafta da bir bilder var Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır demişti. Biz bu liderin peşinden gideceğiz!" ifadelerini kullandı.

1’nci Bölge Milletvekili Adayları şu şekilde;

1.Yüksel Taşkın

2.Ahmet Tuncay Özkan

3. Sevda Erdan Kılıç

4.Murat Bakan

5.Ednan Arslan

6.Seda Kaya Ösen (DEVA)

7.Haydar Altıntaş (DP)

8.Devrim Barış Çelik

9.Sefer İpekli

10.Güldem Atabay

11.Şahbal Aras

12.Fulya Akçay

13. Mehmet Şahin Fırat

14.Birgül Değirmenci