GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 11:00

Savcılık soruşturma başlattı... Kooperatif modeli mahkemelik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinin denetiminde kooperatif eliyle başlatılan kentsel dönüşüm çalışması mahkemelik taşındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili yazılı ve görsel medyada çıkan haberlerin ihbar kabul edilerek resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Projenin yapımını üstlenen ve kurucuları arasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu İş İnsanları Örnekköy Yapı Kooperatifi hakkında Genel Kurul yapmadıkları ve belgelerini gerekli yerlere sunmadıkları için suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Yeni Asır'ın haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Projenin yapımını üstlenen ve kurucuları arasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu İş İnsanları Örnekköy Yapı Kooperatifi hakkında Genel Kurul yapmadıkları ve belgelerini gerekli yerlere sunmadıkları için suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

MAĞDURLARDAN SUÇ DUYURUSU
Karabağlar ve Gaziemir'de de kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev ve arsa tapularını kat karşılığı Büyükşehir Belediyesi'ne verenler ile İZBETON güvencesinde denilerek kooperatife üye olduklarını ifade eden mağdurların da avukatları aracılığıyla bu hafta suç duyurusunda bulunacaklarını belirtildi. Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu, "Kooperatif mağdurlarından aldığım bilgiye göre onlar yeni yönetimin oluşturulmasını, toplanan paraların kimlere ve nerelere aktarıldığını öğrenip hesapları görmek istiyor. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar. Bizler de mağdur edilen hak sahipleri olarak tapularımızın geri iade edilmesi için suç duyurusunda bulunacağız ve tazminat davası açacağız" dedi.