GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 10:57

Vali Elban anlattı: Çeşme'de bodyguard-vale sistemi kalktı!

İzmir Valisi Elban gündeme sık sık adli olaylarla gelen Çeşme'de geçen yaz dönemini değerlendirdi. Vali Elban, "Çok ciddi tedbirler aldık. Tek tek işletmeleri taradık. İzmir’den 500 civarında polisimizi oralara günü birlik gönderdik. Bodyguard, vale hepsini kaldırdık. Zaten problemler de buralardan çıkıyordu. Çok sıkı denetim yaptık" dedi.

İzmir Valisi Süleyman Elban Hürriyet'ten Fatih Çekirge'nin sorularını yanıtladı. 

Elban sık sık adli olaylarla gündeme gelen Çeşme'de yapılan çalışmaları aktardı. 

‘BODYGUARD VE VALELERİ TAMAMEN KALDIRDIK’
Elban, Çekirge'nin Çeşme'de adli olayların azaldığı yönündeki sorusuna, “Evet elimizden geleni yapıyoruz. Çok şükür kansız, olaysız bir yaz geçirdik. İnşallah sezon da böyle biter. Ben İzmir’e tayin oldum. İkinci gün bir olay oldu. Bir cinayet. Zaten bu olay bardağı taşırdı. Çok ciddi tedbirler aldık. Tek tek işletmeleri taradık. İzmir’den 500 civarında polisimizi oralara günü birlik gönderdik. Bodyguard, vale hepsini kaldırdık. Zaten problemler de buralardan çıkıyordu. Çok sıkı denetim yaptık. Allah’a şükür eğlence mekanları anlamında kimsenin burnu kanamadan, adli bir vaka olmadan sezon sonuna geldik" diye yanıt verdi. 

Çekirge'nin "Çeşme ve Alaçatı’da kaç eğlence mekanı var? Denetim zor değil mi?" sorusuna Elban?, "Evet Çeşme ve Alaçatı’da 602 eğlence mekanı var. Tamamını denetime aldık. Ama öyle rahatsızlık vererek değil. İzmir’den gönderdiğimiz arkadaşlar mekanları yakın kontrole aldılar. Böyle olunca müşteriler de huzurla geldiler. Mekan sahipleri de memnun oldular." diye yanıt verdi. 

‘BEN ORALARI TEK TEK GEZDİM’
Elban Çeşme'deki mekanları gezdiğini de aktarırken, “Ben tek başıma oraları gezdim. Vatandaşa sordum. Biz denetim yapıyoruz, sizi rahatsız eden bir şey varsa lütfen söyleyin. Olur ya kontrol eden arkadaşların tavrından bir rahatsızlık duyulabilir. Onu sordum. Bir sıkıntı olmadığını söylediler. Memnundular. İyi bir sistem kurduk. Seneye daha farklı bir çalışma hazırlıyoruz. Ama oradaki insanları ekmeğinden etmeden, eğlenmeye gelenleri de rahatsız etmeden profesyonel bir sistem kuracağız" diye sözlerini noktaladı.