GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 09:15

Daha 3 yaşında... İzmir'de mide bulandıran olay!

İzmir'in Torbalı ilçesinde 43 yaşındaki bir kadına, 3 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, üç yaşındaki bir kız çocuğunun, S.H. isimli kadın tarafından istismara maruz bırakıldığı gerekçesiyle iddianame hazırladı. Üç yaşındaki çocuk, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi’nde dinlendi. L.K. isimli çocuk, annesi ile babasının ayrı yaşadığını, zaman zaman kaldığı babasının evindeki kadını sevmediğini belirterek, özel bölgelerine dokunduğunu anlattı.

BABA OLAYI GÖRÜP YAPMA DEMİŞ
Çocuk ifadesinde “Olay babamın çiftliğinde yaşandı. Babam da gördü ve ‘yapma’ dedi. S.H. kıyafetlerimi çıkarttı, kalem kullandı” dedi. Ayrıca 3 yaşında L.K., babasının teknesinde de yine benzer şekilde S.H.’nin cinsel istismarına maruz kaldığını itiraf etti.

SAVCILIK ÇOCUĞUN ANLATIMINI TUTARLI BULDU
Hazırlanan adli görüşme raporunda, çocuğun sözel yetisinin iyi düzeyde olduğu, gerçek-yalan ayrımını yapabildiği vurgulandı. Çocuğun doğruları söylediği belirtilerek, “Mağdur, yaşadığı olayı açık, anlaşılır, samimi ve nesnel şekilde anlatmıştır” denildi.

S.H. isimli kadın ise ifadesinde çocuğun babası ile nişanlı oldukları, çocuk ile hiç yalnız kalmadıklarını ve suçlamaları reddettiğini söyledi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ise çocuğun anlatımının tutarlı olduğuna dair rapor hazırlandığı, çocuğun bakıcısının tanık beyanının bulunduğu belirtilerek kamu davası açılması için yeterli delil ve şüphe olduğuna vurgu yapıldı. İddianamede, S.H.’nin “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan cezalandırılması istendi. (Torbalı Güncel)