GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Şubat 2016 Pazar 09:57

Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan İYTE'ye destek

Nevvar Salih İşgören Vakfı, İzmir Yüksek Teknolojı Enstitüsü ile iş birliği yaparak bilim adamlarının yetiştirilmesine katkıda bulunacak. 

İYTE'den gelen davet üzerine üniversitenin Urla'daki kampusünü ziyaret eden vakıf yöneticileri, enstitü bünyesinde 2014 yılında faaliyete geçen ICTP-Avrasya İleri Araştırma Merkezi'nin çalışmalarına kaynak yaratmak için harekete geçti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Senger, Prof. Dr. Durmuş Ali Demir, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş ve Genel Koordinatör Berna Şahin'in katıldığı toplantıda konuşan Rektör Güden, "Ülkemiz ve kentimiz açısından son derece önemli bilimsel çalışmalarda işbirliği yapabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, ICTP'nin çalışmalarını gördükten sonra böyle bir merkezin İzmir'de faaliyet göstermesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "Biz de Vakıf olarak böylesine önemli bir projeye destek verebilirsek çok mutlu oluruz. Bunun yanı sıra kampuste yapılmakta olan inovasyon merkezi ile ilgili de vakıf olarak yapabileceğimiz katkıları değerlendireceğiz. Bilim ve eğitimin olduğu her çerçevede biz de vakıf olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz" şeklinde konuştu.(dha)