GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Şubat 2016 Cumartesi 18:33

Gazeteci Peker Karşıyaka’da anıldı

Gazeteci Sedat Peker, ölümünün 1’inci yılında “Bizim Sedat” etkinliğiyle anıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi ve Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, dostları Peker’i anlattı.

İZMİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Peker’in hem çevreci hem devrimci hem de gazeteci kimliğini doğru ve güzel bir biçimde üzerinde taşıdığını belirterek, “Beden olarak aramızdan ayrılsa da sevgisi içimizde yaşayacak” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner de,  Peker ile yaşadığı anıları anlatarak, onun kalplerde yaşayacağını kaydetti.  Hüner, “Onu yüreğimize sakladık. Ölüm, şair dediği gibi yorgunluk gidermektir. O şuanda yorgunluk gideriyor. Ama her zaman bizimle beraber olacak” diye konuştu.

İzmir 68’liler Platformu adına konuşan Sancar Maruflu da, Peker’in tevazu sahibi, dürüst bir insan olduğunu, Atatürk ilke ve devrimlerini savunucusu olduğunu belirterek, “Sedat Peker bir sosyalistti. Bu duruşunu yaşantısında uyguluyordu. Emekten yanaydı. Çok iyi bir gazeteciydi. Onu çok arıyoruz ve unutmayacağız” dedi.

Peker ile ilgili hazırlanan filmin gösterildiği etkinlikte Peker’in dostları anıları paylaştı. Etkinliğin sonunda Sancar Maruflu, Sedat Peker’in kızı Gizem Peker’e çiçek sundu.