GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2023 Çarşamba 19:49

Mecliste yardım raporu… Çiğli afetzedelere kucak açtı

Çiğli Belediyesi Meclisi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde depremzedeler için “Afet Koordinasyon Birimi” kurma kararı aldı. Mecliste açıklama yapan Başkanvekili Ali Rıza Koçer, 600’ün üzerinde afetzedenin barınma sorununu giderdiklerini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe ise Çiğli Belediyesi’nin afet anından itibaren başarılı bir sınav verdiğini kaydederek kutladıklarını belirtti.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumu Başkanvekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleştirildi.

Meclis gündeminde ise 11 kentte büyük yıkıma neden olan deprem felaketi damga vurdu. Çok sayıda vatandaşın göç ettiği kentte belediyenin atacağı adımlar konusunda AK Parti ve CHP grupları arasında uzlaşı sağlandı.

Afet bölgesinden Çiğli’ye gelen daha iyi hizmet verebilmek için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ‘ Afet Koordinasyon Birimi’ kurulması mecliste kabul edildi. Ayrıca Çiğli Belediyesi’nin Kaklıç’ta kurduğu “Kurutulmuş Sebze Ve Sağlıklı Atıştırmalıklar Tesisi”nde kadınların çalışmalar yürütmesi amacıyla Flamingo Kadın Tesisi ve Çiğli Belediyesi arasında  protokol imzalanması önergesi meclise geldi. Tesiste kurutulan sebzelerin Çiğli Belediyesi tarafından deprem bölgesine gönderileceği belirtildi.

GÜMRÜKÇÜ VE ÇALIŞANLARI KUTLUYORUM
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, mecliste söz alarak “Yardım konusundaki düzenli ve sistemli çalışmasından dolayı Çiğli Belediyesi ve vatandaşlar ile gurur duydum. Tüm gelen yardımları ayrıştırarak, üzerine neyin ne olduğunun yazılarak deprem bölgesine yardımlar ulaştı. Bu konuda ben başkanımız Utku Gümrükçü ve belediye çalışanlarını gönülden kutluyorum. Afet Koordinasyon Birimi kuracağız. Bu da çok doğru ve güzel. Bir Çiğli Meclis üyesi olarak çok mutlu oldum, AK Parti Grubu olarak da her türlü desteği size vermeye hazırız. İzmir’de deprem bölgesi… İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde deprem konusunu çok çakgündeme getiren bir meclis üyesiyim. Hatta Büyükşehir bünyesinde deprem dairesi kurulması için önergeyi veren meclis üyesisiyim. Israrlarım sonucunda daire başkanlığını biz kurdurduk. Yine depremle ilgili Büyükşehir bünyesinde deprem birimi kurulması için önerge veren meclis üyesiyim. Büyükşehir binasının sağlam olmadığını ve bir gün başımıza yıkılacağını söylediğimde Büyükşehir’deki meclis üyeleri beni tiye almışlardı. Şu an ise belediye binası yerle bir… Deprem bölgesinde yıkılan belediye binalarını gördük. Bizim de binamız sağlam değildi. Hepsi 99 öncesi o günkü yönetmeliklere göre yapılmış binalar… 2000 sonrası binaların da sorunlu olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

"600’ÜN ÜZERİNDE  DEPREMZEDENİN BARINMA GİDERLERİNİ BİZ KARŞILIYORUZ"
Başkanvekili Ali Rıza Koçer, ilçede 600’ün üzerinden afetzedenin barınması konusunda çözüm ürettiklerini belirterek “Bu milletin ruhunda olan dayanışmayı Çiğli’de gözlerimizle gördük. Hiçbir parti ayrımı olmaksızın 35 tırın üzerinde yardım gönderdik. 3 bin 200’den fazla depremzedeye  çeşitli yardımlarda bulunduk, 600’ün üzerinde depremzede vatandaşımızın da barınma sorununu belediye olarak çözdük. İnşallah bir daha böyle bir afeti yaşamayız. Elbette deprem doğal bir afet ama önemli olan bizim gerekli önlemleri almasıdır” diye konuştu.

BOZTEPE: SASALI’DA TİCARİ ALANA VİLLALAR YAPILIYOR
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Boztepe, Sasalı’da bulunan ve 3’ncü Derece SİT Alanı olan arazide konutlaşma yapıldığını dikkat çekti. Alanın planlamada ticari geçtiğini ve yapılan konutlarınbüro adı altında satıldığını kaydeden Boztepe “Sasalı planları yapılırken orada ticari, sanayi yerleri var. 15 bin metrekarelik bir alan ve ticaret planlı… Burada 15 dönüme yapılacak inşaat hakkı 700 metrekare… Orada konut yapamazsınız. Burası 3’ncü Derece SİT alanı olduğu için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun bağlı olduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda planlar onaylanıyor. Burada 25 villa, 50 tane dubleks olmak üzere rezidans yapılmış. 20 tane hakkı yok. Haydi yaptı diyelim. 20 bağımsız yapacağı yere 75 tane bağımsız yapmış. Bu nasıl bir gözü doymuşluk? Akşam yatarken 50-100 dairesi olan kişi sabah kalktığında kendisini çorba kuyruğunda buluyor. Hayat bu.. Bunlar ayrıca satış yaparken oraya konut yazamayacakları için büro yazıyorlar. Biz buraya büro yaptık diyorlar. Havuzu falan var. Böyle büro olur mu? Büro falan değil. Oraya nüfus gelecek.Bu konuda başkanımız geldiğinde bilgi istiyorum. Kim buraya ruhsat verdiyse bizim dönemimiz mi, önceki dönemler mi bilmiyorum bunlara oturma raporu vermemeli. Verildiyse de yanlış yapılır, suç işlenir. Konunun takipçisi olacağım. Burada biz inşaat ruhsatı, oturma raporu veririz. Ancak bölge Tabiat Varlıkları Koruma’nın planları… Biz aslında burada 2-3 kere yanlış iş yapıyoruz.