GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2016 Perşembe 13:26

MHP İzmir’de o başkan imzasını geri çekti!

MHP’de 1 Kasım seçimleri sonrası parti içinden yükselen kurultay sesleri lehinde imza veren MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, imzasını noter huzurunda geri çekerek ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bağlılığını bildirdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - MHP’de 1 Kasım seçimlerinde oluşan başarısızlık sonrası parti içinden olağanüstü kurultay sesleri yükselmiş ve muhalif isimler olağanüstü kurultay için imza vermişti.

MHP İzmir’de de bazı ilçe başkanları ve İl Yönetim Kurulu’ndan 6 isim istifa ederek imza vermişti.

İmza verenlerin içinde bulunan MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş katıldığı televizyon programında ilginç açıklamalarda bulundu. Karakuş, verdiği imzayı noter huzurunda geri çektiğini açıklayarak, Bahçeli’ye bağlılığını bildirdi. Karakuş’un bu açıklaması parti içinde şaşkınlık yaratırken, imza veren diğer isimlerin de önümüzdeki günlerde geri adım atabileceği konuşuluyor.

İMZASINI GERİ ÇEKTİ
MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, kendisi üzerinde bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyerek, “Bu beni rahatsız etti. Ben babam kadar saygı duyduğum, değer verdiğim liderimle hiçbir zaman bu kadar karşı karşıya getirildiğimizi düşünmüyorum. Benim imzamın dışında hiçbir saygısızlık olmamıştır. Genel başkana karşı saygısızlık yapan herkes beni karşısında bulmuştur. Şimdi birileri fırsat kolluyor, ‘bir hata yapsa da bir yaptırım yapsak’ diye. Bu duruma getirdiler. Hal böyle olduysa, benim 19 yılık liderliğimi yapmış Devlet Bahçeli’ye karşı sevgim, saygım sonsuzdur. Vermiş olduğum imzayı da bugün Buca’da partinin yanındaki noterde geri çekerek, genel başkana bağlılığımı bildirdiğimi de ilan ediyorum. Bundan dolayı beni genel başkanımla karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Hiçbir zaman liderimin karşısında olmam. Genel başkanım başımızda olduğu sürece genel başkanımın emrindeyim. Bunu açıkça beyan ediyorum. Ben parti içinde sulh sağlansın diye o günkü hissi duygularımla bir karar verdim. Ama bugün getirilen nokta bir başkaldırı yapmış pozisyonuna sokuldum” ifadelerini kullandı.