GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2016 Perşembe 12:21

İzmir’de caddenin iki yanında CHP-AK Parti kapışması!

Kılıçdaroğlu’nun Bakan Ramazanoğlu hakkındaki sözlerine tepki için slogan ve pankartla CHP İl Binası’na gelen AK Parti Kadın Kolları’na karşı cepheden de aynı şekilde yanıt geldi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri ülke ve kent siyasetinde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Çiğli Belediye Meclis oturumunda yaşanan CHP-AK Parti kavgasının ardından iki parti üyeleri bu kez de Şair Eşref Bulvarı’nda karşı karşıya geldi!

AK Parti Kadın Kolları, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini protesto için pankartlar ve sloganlarla CHP İl Binası’na yürüdü.



AK Parti Grubu'nu CHP'li kadınlar İl Binası önünde karşıladı. Caddenin orta refüjünde polis duvar ördü. 

AK Partili Kadınlar, “Kemal gelecek hesap verecek, Kemal istifa” sloganları attı.



Bakan Ramazanoğlu’nun fotoğrafı ve Ensar Vakfı hakkındaki sözleriyle Eski Bakan Muammer Güler’in ünlü tapelerde yer alan ifadelerinin bulunduğu bir pankart asılan CHP İl Binası önüne çıkan partililer de “Halkın umudu Kılıçdaroğlu, Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla karşılık verdi.





AK Partililer ve CHP’liler caddenin iki yakasında adeta bir stat atmosferi oluşturarak birbirlerine sloganlarla seslendi.

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin eylemin ardından bir basın açıklaması yaparken, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da örgütün 81 ilde ortak olarak kamuoyuyla paylaşılan Bakan Ramazanoğlu’nu hedef açıklamayı okudu.

KENDİ AHLAK ANLAYIŞINI ORTAYA DÖKMÜŞ
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Ahlak ve insaftan yoksun ifadeler ülke tarihine kara bir leke olarak geçti. Ana muhalefet partisinin genel başkanı bir kadına hakaret etmiştir. Kadına karşı cinsiyetçi ve karanlık zihniyetinin ürünü olan sözlerinden dolayı ana muhalefet partisi genel başkanını bir kez daha şiddetle kınıyoruz. ‘Karar alma mekanizmalarında ve siyasette daha çok kadın olmalı’ iddiasında bulunanların, siyasetin tam da merkezinde yer alan bir kadına yönelik sözleri kendi riyakarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Meydanlarda siyasi ahlak ve etikten bahsederken kendi ahlak anlayışını ortaya dökmüştür. Bizler siyaseti vatana, millete hizmet olarak gören ve millete hizmeti hak yolunda en büyük gaye edinmiş kadınlar olarak şimdi zaman hakaretini sahibine iade etme zamanıdır diyoruz. Başta CHP’li hemcinslerimiz olmak üzere toplumun her kesiminden kadını bu çirkin ve asla kabul edilemez olaya tepki göstermeye davet ediyoruz. Sadece özür yetmez diyoruz. Ahlaksız sözlerinin bedelini hala karşılarına çıkacak yüzünüz varsa sağduyu sahibi bu millet size demokratik bir şekilde ödetecektir.” 



“TACİZ OLAYINA SAHİP ÇIKAN BAKANINIZ İÇİN AYAKLANACAKTINIZ”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin eş zamanlı olanak 81 ilde yapılan basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:  “Kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde? Sizin bakanınız Reza Zarrab için ‘size kimse bir şey yapamaz. Ben senin önüne yatarım dediğinde bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadınız hatta alkış tuttunuz. İşinize gelmeyince mi cinsiyetçi söylem? Asıl 45 çocuğa tacizde ayaklanacaktınız.  O zaman feryat edecektiniz Ensar Vakfı’na. Taciz olayına sahip çıkan bakanınız için ayaklanacaktınız. Böylesi bir suç için sessiz kaldınız. Bugün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz. Çocuklarımız baş tacımızdır. Onların taciz ve tecavüzle anılması adlarının yan yana gelmesinden kadınlar olarak utanç duyuyoruz. Bu durum, tüm kadınların ‘amasız, fakatsız birleşmesi tek ses olması gereken bir durumdur.”

Bu açıklamaların ardından iki grup olaysız şekilde dağıldı.