GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:39

Kordon esnafına Sıla dopingi ve çağrı: Oktober Fest gibi festivalimiz olsun!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının adresi olan Gündoğdu Meydanı’nda kurulan sahnede Sıla konseri gerçekleştirildi. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, bu tip etkinliklerin Kordon ve Alsancak esnafına merhem olduğunu belirterek hem bu etkinliklerin çapının artması hem de uluslararası bir boyuta taşınması için Oktober Fest gibi bir Kordon Fest yapılmasını ve bu konu hakkında görüşmelerin yeniden masaya yatırılması gerektiğini belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmirliler kentin dört bir yanından gelerek Kordon’da bulunan Gündoğdu Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. Binlerce İzmirlinin akın ettiği meydanda kurulan sahnede DJ performansları ve ünlü sanatçı Sıla’nın konseri gerçekleştirildi.

‘KORDON’DA HER AYA YAYILACAK ETKİNLİK OLMASI ÇOK DAHA İYİ OLUR’
Etkinlilerin Kordon ve Alsancak esnafına olan etkisi üzerine Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu. Şanlı, bu tür etkinliklerin sıklığının artması gerektiğini belirterek, “Bu tür etkinlikler Kordon esnafına faydalı oluyor. Burada tek sorun yolu trafiğe kapatılması açısından oluyor. Araçla gelmek isteyenler sorun yaşıyorlar onun dışında İzmirliler için bu tür etkinlikler faydalı oluyor. Her aya yayılacak etkinlik olması çok daha iyi olur. Hatta zaman zaman uluslararası isimlerin gelmesi ile birlikte bu etkinlikler sadece bu çapta sınırlı kalmaz” dedi.

‘HAVALAR ISININCA KORDON BOŞ KALIYOR’
Havaların ısınmasıyla birlikte Kordon’un boş kaldığını belirten Şanlı, “Pazar günleri Kordon havaların ısınmasıyla biraz boş oluyor. Havalar ısınınca insanlar İzmir’in çeşitli bölgelerine gidiyor. Bizim en azından bu Pazar olarak doluluk oranı açısından iyi geçti. Esnaf bu tür etkinliklerden çok mutlu oluyor. Pazar günü olması ve İzmirlilerin gelmesi bizleri memnun ediyor. Bizlere çok büyük bir faydası oldu” ifadelerini kullandı.

‘ESNAF MÜLK SAHİBİNE ÇALIŞIYOR, ETKİNLİKLER MERHEM OLUYOR’
Kordon’da kiraların önlenemez yükselişinin altını çizen Şanlı, “Esnafın özellikle bu bölgede en büyük sıkıntısı kiralar. Kiralar son zamanlarda çok büyük artış gösterdi. Esnaf mülk sahibine çalışıyor. En azından bu tip etkinler bizlere maddi açıdan merhem oluyor” dedi.

‘OKTOBER FEST GİBİ KORDON FEST DE YAPILMALI’
En büyük hayalinin Almanya’da Münih’te her sene yapılan uluslararası en büyük festivallerden biri olan Oktober Fest gibi Kordon Festivali’nin de her yıl düzenlenmesi olduğunu belirten Şanlı, “Bizim bir hayalimiz vardı; İzmir Ticaret Odası, Büyükşehir Belediyesi ve Kordon İşadamları olarak Oktober Fest gibi Kordon Festivali bir festival olması. Her sene bir hafta boyunca o festivale yurtdışından insanlar gelecek, orada çeşitli etkinlik ve gösteriler olacak. Acentelerle birlikte hareket ederek bilet satışları yapılabilir. Buradaki birçok otelin rezervasyonun full olacağı bir festival tarzı düşünüyorduk. Pandemiden önce bunu düşündük ama pandemi sebebiyle gerçekleştiremedik ama umarım bu süreçlerde tekrar bir araya gelip bu tür bir festivali planlayabiliriz. Kordon’un güzelliklerini anlatamıyoruz, yurtdışından gelenler bilmiyor burayı” diyerek böyle bir festivalin sinyalini verdi.

‘GÜNDOĞDU MEYDANI SADECE MİTİNG VE EYLEM OLARAK DÜŞÜNÜLMESİN’
Eylem ve mitinglerin adresi de olan Gündoğdu Meydanı’nın sadece bu alanla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Şanlı, son olarak şunları söyledi:

Yeniden söylüyorum, Kordon’da umarım her ay değişik bir etkinlik olmuş olur. Bilim, kültür, sanat herhangi bir etkinlik bile olabilir en azından Kordon canlansın. Gündoğdu Meydanı’nı sadece miting olarak düşünmemek lazım. Bu tür etkinlik ve festivaller yapıldığı takdirde, orası bu şekilde değerlendirildiğinde sadece Kordon değil Alsancak Bölgesi’ne de faydası oluyor.