GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:21

Şimşek'ten 'Kirada yüzde 25 zam sınırı' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair açıklamalar yaptı. Şimşek, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili olarak merak edilenleri yanıtladı. Ekonomide dengelenme sürecine girildiğini belirten Bakan Şimşek, kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep olmadığını aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRTHaber'de katıldığı bir programda ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Kira artışına yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Devam etmesi için ben bir sebep görmediğini belirten Bakan Şimşek, ''Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde yapılan bir çalışma yok. Zaten bir süreliğine o düzenleme yapılmıştı. Çok büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Şimşek, ''Bizim müdahaleler şu çerçevede olacak'' diyerek açıkladı:

''Piyasaya biz yol haritası vereceğiz. 3 yıllık enflasyon hedefi veriyoruz, 3 yıllık maliye politikası patikası veriyoruz bu piyasayı yönlendirme açısından önemli.''

''Biz bu çerçevede her şeyi tabi ki piyasaya bırakamayız, ürünlerin fiyatlamalarına doğrudan doğruya müdahale ile bir yere varamayız. Biz oturacağız, büyümenin kompozisyonunu dengeleyeceğiz, üretimi artıracak politikalar devreye sokacağız.'' (T24)