GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Eylül 2016 Pazartesi 20:25

Konak Meclisi’nden İzmir’e stat müjdesi!

Eylül ayı ilk oturumunda 2015 yılında yıkılan Alsancak Stadı’nın bulunduğu arazinin yeniden stat olarak işlenmesini öngören imar planı onaylandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  Konak Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturumda Başkan Pekdaş'ın Altay 1914 Taraftarlar Derneği'nin Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlediği taraftar gecesinde Alsancak Stadı'yla ilgili verdiği müjde tescillendi.

Meclis stadın bulunduğu arazinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında stat olarak işlenmesi için oy birliğiyle karar verdi.

3 KOMİSYONDA İNCELENEREK GELDİ
İmar, Hukuk ve Spor Komisyonlarında incelenerek alanı stadyum olarak belirlenmesi önerisinin oy birliğiyle kabulünden sonra Başkan Pekdaş, “Artık iş oranın stadyum yapılmasına geldi. Altay'la özdeşleşmiş bir stadyum. Yapıldıktan sonra İzmir camiasının bütününe hizmet edecektir. Bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

NE ZAMAN YIKILDI?
Türkiye'nin tarihi ve emektar statlarından olan Alsancak Stadı depreme dayanaksız raporu nedeniyle 2014 Ağustos ayında futbola kapatıldı. Bir sene sonra 2015 Temmuz'unda ise açık ve kapalı tribünleri yıkıldı.