GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Eylül 2016 Pazartesi 09:22

İzmir’in turistlik ilçesinde belediyeden ‘denize sıfır’ satış!

Seferihisar Belediyesi, Sığacık’ta gerçekleştirdiği dev satışların ardından yeni turizm arazisini vitrine çıkardı. Belediye, Atatürk Mahallesi’nde yer alan 9 dönümlük denize sıfır araziyi de satıyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Seferihisar Belediyesi turizm bölgelerinde gerçekleştirdiği satışlara bir yenisini daha ekledi.

Belediye Başkanı Tunç Soyer meclisten aldığı yetkiyle gerçekleştirdiği satışların ardından yeni bir karar daha aldı.

İlçede tartışmalara neden olan satışlarda ilçenin çeşitli yerlerinde çok sayıda taşınmaz satışa çıkarılmıştı.

Sığacık Akkum sahilinde gerçekleşen Club Atlantis Hotel ve Euphoria Aegean Resort Hotel’în bulunduğu arazilerin satışı gerçekleştirilmişti. Belediye, turizm cennetindeki sadece iki dev satış ile yaklaşık 30 milyon TL kazanırken listesindeki alanlar vitrine çıkmaya ediyor.

3 MİLYON TL’LİK DENİZE SIFIR ARAZİ
Seferihisar Belediyesi son olarak Atatürk Mahallesi’nde yer alan 9 bin metrekarelik günübirlik tesis ve turizm tesis alanını satışa çıkardı.

Seferihisar-Kuşadası yolunun alt tarafında, denize sıfır arazi için belediye 3 milyon TL muhammen bedel istedi.

Toplamda 9 bin 211 metrekarelik arazinin belediyeye ait 9 bin 75 metrekarelik bölümü satışa çıkarıldı. Satışa çıkan bölümün dışında kalan 146 metrekarelik alan hazine arazisi olarak kaydı bulunuyor.

Kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek ihale 21 Eylül 2016 saat 11.00 tarihinde Seferihisar Belediyesi’nde gerçekleştirilecek.