GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Mayıs 2016 Perşembe 09:54

KİTVAK İcra Komitesi’nde 20.yıl gururu

KİTVAK Yönetimi; kuruluşunun 20.yılı heyecanını yaşamaya devam ederken, birçok bakanlık görevini de başarıyla üstlenmiş ilklerin kadını olarak da bilinen Işılay Saygın gibi önemli isimlerinde aralarında yer aldığı yol arkadaşları ‘İcra Komitesi Üyeleri’ ile bir araya geldi.

KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) 20.yılını inşaatı devam etmekte olan ve önemli bölümü tamamlanan 3.büyük eseri Dokuz Eylül Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ni hizmete açarak taçlandırmayı hedeflerken, çeşitli iş kollarında ve sivil toplum kuruluşlarında başarılı çalışmaları ile dikkat çeken ve çoğunluğu kadınlardan oluşan İcra Komitesi ile vakıf merkezinde buluştu.

Vakfın kuruluşunun 20.yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan İcra Komitesi buluşması Yönetim Kurulu Üyesi İklil Ulueren ve KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul’un açılış konuşmalarıyla başladı. Soncul, İcra Komitesi Üyeleri’ne her zamanki katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederken “Önemli bir bölümünü tamamladığımız Dokuz Eylül Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi inşaatını da hep birlikte hizmete açıp, 20.yıl gururumuzu taçlandırmayı istiyoruz. Bugüne kadar kendi işlerinde, sektörlerinde de başarıları kanıtlanmış kadınların çoğunlukta olduğu ve sözcülüğünü başarılı iş kadınlarımızdan Aysel Öztezel’in yürüttüğü İcra Komitemiz’e her zamanki gibi inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Daha sonra her biri ayrı ayrı söz alan KİTVAK İcra Komitesi Üyeleri, vakıfla tanışma öykülerini ve KİTVAK’ta, özellikle onkoloji tedavisi devam etmekte olan çocuklar ve yakınları için yapılan özverili çalışmaların içinde yer almaktan duydukları mutluluğa vurgu yaptılar.

İzmir milletvekili olarak İzmir’i layıkıyla temsil etmiş, çeşitli hükümetlerde başarılı bakanlık görevleri üstlenerek ülkemize uzun yıllar hizmet vermiş “ilklerin kadını” olarak da bilinen KİTVAK İcra Komitesi Üyesi Işılay Saygın ise bugüne kadar kadın, aile ve sağlık ağırlıklı 200 civarında sivil toplum kuruluşu ile çalıştığını ancak KİTVAK’ın yerinin ayrı olduğunun altını çizerek “Özellikle İzmir’den doğup Türkiye’ye hatta sınırların ötesinde insanlık adına hizmet veren vakfımız KİTVAK’ı önemsiyorum. Vakfın eserleri ortada; EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ve EÜ Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi. Şimdi sırada inşaatının büyük bölümü tamamlanmış, Dokuz Eylül Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi var. Tüm icra komitesi üyeleri gibi ben de her zaman yanınızdayım, emrinizdeyim” dedi.

Konuşmaların ardından 20.yıl pastası kesilirken, KİTVAK İcra Komitesi üyeleri toplantı sonrası çeşitli projeler ile ilgili olarak KİTVAK Yönetim Kurulu Üyeleri ile  görüş alışverişinde bulundu.

KİTVAK İcra Komitesi her yıl olduğu gibi bu yıl içinde de belli aralıklarla bir araya gelmeye, proje ve etkinliklerde görev almaya devam edecek.