GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
10 Mayıs 2016 Salı 13:45

Dünyanın iki devi Türk enerji şirketine ortak oluyor

Akfen Holding bünyesinde bulunan Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş’ye, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Dünya Bankası’na bağlı IFC ortak oluyor. Şirketin yüzde 33,3’lük hissesi, eşi oranda EBRD ve IFC’ye geçecek.

Rekabet Kurumu’na yapılan başvuruya göre, Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş için, yürütülen görüşmelerde önemli bir aşama geçildi. Kurum’un da onay vermesi ile birlikte, şirketin yüzde 33,3 hissesi, eşit oranda EBRD ve IFC’ye (Uluslararası Finans Kurumu) geçecek. Böylece, Akfen Yenilebilir Enerji, Akfen Holding, EBRD ve IFÖ ortak girişimine dönüşmüş olacak.

15 HES PROJESİ VAR
Akfen Holding’in sitesinde yer alan bilgilere göre Akfen Yenilenebilir Enerji Grubu’nun portföyünde halen 204,1 MW faaliyette; 23,7 MW inşaat aşamasında; 111,6 MW geliştirme aşamasında olmak üzere, toplam 339,5 MW kurulu güce sahip 15 adet HES yer alıyor.

RÜZGAR VE GÜNEŞ DE VAR
HES projelerine ek olarak ön lisans başvuru aşamasında olup ön hazırlıkları devam eden tahmini 984 MW kurulu kapasiteye sahip 14 RES projesi ile güneş enerjisi alanında 7,3 MW işletmede olmak üzere toplam 147 MW kurulu güce sahip GES de yer alacak