GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
10 Şubat 2023 Cuma 15:05

İzmirli minibüsçülerden örnek hareket... Günlük kazanç depremzedeye!

Yardım ekiplerini deprem bölgesine götüren 12 minibüsün orada da hizmet edeceğini belirten İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, odaya kayıtlı 1117 minibüsçü esnafının bugünkü yolcu taşımacılığından elde edeceği kazancın tamamını depremzedelere bağışlayacağını açıkladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, iş dünyası ve bireysel olarak vatandaşların deprem bölgesine yardımları çığ gibi büyürken, esnafımız da devreye girdi. Pek çok esnaf, gücü oranında yardım yaparken, bu kez minibüsçülerden örnek bir hareket geldi. İzmirli minibüsçüler, son üç gündür bireysel olarak bir günlük kazançlarını depremzedelere bağışlarken, bugün İzmir Minibüsçüler Odası'nın başlattığı kampanya kapmasında örgütlü olarak tüm minibüsçüler, depremzedeler için sefer yapacak. Minibüsçü esnafı, şoförün parası, mazot gideri dışında kalan parayı, yani günlük kazancın tamamını depremde mağdur olan insanlara gönderecek.

İZMİR MİNİBÜSÇÜLERİ YARDIMA KOŞUYOR
İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, 10 minibüsün yardım ekiplerini deprem bölgesine götürmek üzere "İzmir Minibüsçüleri Yardıma Koşuyor. Geçmiş olsun Türkiyem" yazılı afişi asarak depremin yaşandığı şehirlere gittiğini, iki minibüsün de bugün yola çıkacağını bildirdi. Deprem bölgesine giden minibüslerin oralarda koordinasyon merkezinin emrinde görev yapacağını belirten Başkan Kayışdikici, "Araçlarımız; şoförleriyle birlikte Gaziantep, Adana, Hatay, Adıyaman, Malatya gibi şehirlerimizde görev yapacak. Esnaf birliğimizin yol göstericiliğinde hayırlı bir iş yapmanın huzuru içindeyiz. Bu sabah iki aracımız daha yola çıkacak. Bunun dışında daha geniş kapsamlı bir kampanya yapıyoruz" dedi ve şunları söyledi:

117 MİNİBÜSÇÜDEN BİRİ BİLE İTİRAZ ETMEDİ
"Birkaç ilçede ve metropolde bazı hatlarda minibüsçü meslektaşlarımız kendi aralarında karar verip, o günkü kazançlarını depremzedelere bağışladılar. Yani şoför parası ve mazot giderini çıkardıktan sonra kalan paranın tamamını, yardım amacıyla depremzedelere, AFAD'ın banka hesaplarına yatırdı. Şimdi biz de oda olarak bu yardım kampanyasını büyütüyoruz. Odamıza, metropolde yolcu taşıyan 1117 minibüsçümüz kayıtlı. 1117 minibüsçü esnaf kardeşimizle, bugün yapacağımız hasılattan masrafları çıkardıktan sonra kalan paranın tamamını depremzedelere göndereceğiz. Hatların durumuna göre, kimi 500 lira, kimi 1000 lira, kimi 2000 bin lira kazanç elde edecek ama bizim için önemli olan paranın miktarı değil, yapılan hareketin manevi değeridir. Bu kampanyaya bir arkadaş bile itiraz etmedi. Minibüsçü esnafı, aynı duyarlı hareketini 1999 Marmara depreminde de, 30 Ekim İzmir depreminde ortaya koymuştu. Elimizden gelen tüm katkıyı koymaya devam edeceğiz."