GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
8 Şubat 2023 Çarşamba 19:22

Saya Grup'tan depremzedeler için 20 milyon TL'lik fon

Saya Grup’tan yapılan açıklamada depremzedelerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 20 Milyon TL’lik fon ayrıldığını duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Saya Grup bünyesinde bulundurduğu toplam 6 şirket ile birlikte Kahramanmaraş'da meydana gelen deprem felaketi sonrasında depremzedelerin ihtiyaçları için kullanılması için 20 milyon TL'lik fon ayırdıklarını duyurdu.

Saya Grup'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Acımız büyük yanınızdayız Türkiye'm 
Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketi nedeniyle, hepimiz çok derin bir üzüntü duyuyoruz. Gün dayanışma günü.
Saya Grup şirketlerimiz; Folkart, Humanis, Volt Motor, Volt Redüktör, Volt Teknoloji ve Livamine deprem illerinin depremzedelerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 20 milyon TL'lik fon ayırmıştır.

Ayrıca; Folkart kendisine ait iş makinelerini, jeneratörlerini, arama kurtarmada kullanmaya uygun inşaat aletlerini, AFAD organizasyonu ile deprem illerinde kullanılmak üzere bölgelere yönlendirmiştir.

Yine Folkart  çalışanlarımızdan ve paydaşlarımızdan oluşan 50 kişilik eğitimli, sertifikalı, uzman bir ekip, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgeye yönlendirilmiştir. 

Türkiye'nin önde gelen ilaç fabrikası ve sağlık markamız Humanis ise Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde, bölgenin ihtiyaçlarına destek vermeyi sürdürmektedir.

Her koşulda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Güzel ülkemizin, bu büyük felaketi dayanışma ile atlatacağına inancımız tam. Deprem sırasında hayatını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saygılarımızla