GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
9 Şubat 2023 Perşembe 10:27

30 işveren kurumu birleşmişti... Yardımlar 15 milyonu aştı!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 10 ilde de büyük bir yıkıma yol açarken depremin yaralarını sarmak için bağış kampanyası başlatan İzmir merkezli 30 işveren kurumu şu ana kadar, 16 milyonu aşan yardım topladı.

EGEDESONSÖZ - 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle Türkiye’nin tek gündemi deprem olurken, depremin yaralarını sarmak için toplumun tüm katmanları harekete geçti. İzmir iş dünyasındaki 30 kurum ortaklaşa ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ isimli yardım kampanyasını depremden saatler sonra başlattı.

Başlatılan kampanyanın üzerinden 4 gün geçerken ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ isimli kampanya 16 milyon 88 bin Türk Lirası nakdi bağışın toplandığını açıkladı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Kampanyamıza yapılan bağışlar 15 Milyon TL’yi aştı. Bağışlarınızla, depremzedelerimizin en çok ihtiyaç duyduğu malzemeleri hızla temin ediyor, deprem bölgesine naklediyoruz. "ifadelerine yer verilirken İZTO'dan "Türkiye’yi yerle bir eden deprem felaketinin ardından T.C. İzmir Valiliği izniyle tek yürek olan İzmirli 20 oda, borsa ve sivil toplum kuruluşu ile 16 organize sanayi bölgesi, afet bölgesine yardım için 48 saatte 16 milyon 88 bin Türk Lirası nakdi bağış topladı. Binlerce ayni yardım deprem bölgesine sevk edildi, 351 kişilik gönüllü yardım ekibi arama kurtarma çalışmalarına katıldı, 10 ilde mahsur kalan depremzedeler otobüslerle İzmir’e getirilmek üzere yola çıkarıldı." şeklinde açıklama yapıldı.