GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
10 Şubat 2023 Cuma 08:53

İzmir'den yola çıktı... Yürekleri ısıtan kampanya!

İzmir Odun ve Kömür Satıcıları Esnaf Odası, dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veren Kahramanmaraş ve çevresindeki 9 ildeki vatandaşların ısınması için 600 üyesine çağrıda bulunarak odun, kömür toplama hedefiyle kampanya başlattı. Daha ilk gün 8 ton kömür toplandığını belirten Başkan Mustafa Düzyol, 10 TIR yakacak göndermeyi hedeflediklerini söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Kahramanmaraş ile birlikte toplam 10 ili yıkıp geçen 6 Şubat depreminde hayatta kalabilen insanlar, bir yandan acılarını yaşarken diğer yandan da dondurucu soğukla mücadele ediyor. Depremin ardından deprem bölgesine giden, Hatay başta olmak üzere bazı kentlerde gözlemlerde bulunan İzmir Odun ve Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzyol, gördüklerini yönetim kurulu üyeleriyle paylaştıktan sonra yürekleri ısıtacak bir kampanyanın startını verdi. İzmirli odun ve kömür satıcıları, deprem bölgesindeki vatandaşların ısınmasına katkı koymak için gönüllerinden kopan miktarda odun ve kömür bağışına başladı.

DÜZYOL: DEPREMDEN KURTULAN, SOĞUKLA BOĞUŞUYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştükten sonra kampanyayı başlattıklarını belirten Başkan Mustafa Düzyol, “Korkunç, insanın tüylerini diken diken eden görüntülerle karşılaştım. Koca koca şehirler yerler bir olmuş. Depremde hayatta kalmayı başaranlar, bu kez soğuktan donmadan yaşama devam etme çabasında. Onların yiyecek içecek kadar, ısınmaya da ihtiyacı var. Çadır kurulmuş, içeride soba var ama kömür yok. Bu ihtiyaç için odamız, tüm üyeleriyle üzerine düşeni yapmaya hazır” dedi. İzmir’de Odaya bağlı 600 odun ve kömür satıcısının yanı sıra odaya kayıtlı olmayan 150 kadar kömür ticareti yapan şirkete de çağrıda bulunduklarını belirten Başkan Düzyol, şu bilgileri aktardı:

ODA GÖREVLİLERİYLE İRTİBATA GEÇİLMESİNİ İSTEDİ
“Deprem bölgesinde yer alan Malatya ve Adıyaman’dan yardım telefonları alınca, hemen o bölgeye gittim. 36 saat boyunca o bölgede gözlemler yaptım. Hakikaten insanlar depremden hayatlarını kaybetmediyse, soğuktan kaybetme noktasında. Hiroşima’ya iki atom bombası atılmıştı. Bölgedeki depremin etkisinin 130 atom bombası büyüklüğünde olduğu konuşuluyor. Böylesine büyük bir depremin açtığı yara, Hiroşima’dakinden daha büyük. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her gün TIR’larla bölgeye yardım götürüyor. Biz de odun, tahta parçası, palet ve özellikle kömür toplayıp deprem bölgesine göndereceğiz, Büyükşehir’in araçlarıyla. Pek çok üyemiz zaten kömür yardımında bulunmuş. Kimisi hatırı sayılır miktarda maddi yardım yapmış. Yine de tüm üyelerimizin 0 555 973 31 37 ve 0 533 404 96 43 numaraları telefonları arayarak kampanyamızla ilgili irtibat kurmasını rica ediyorum. Gönüllerinden ne koparsa, Gaziemir Fuar Alanı D Holü’ne odunu kömürü getirip bırakmalarını rica ediyorum. Bu kampanya ile deprem bölgesine yaklaşık 10 TIR dolusu yakacak göndermeyi hedefliyoruz. Çağrımıza kömür ticareti yapan büyük şirketlerin de kulak vereceğini düşünüyorum. Kampanyamızı başlattıktan sonra 24 saat içinde 8 ton kömür topladığımızı gördük ve daha çok yardımda bulunabileceğimiz konusunda umutlandık.”