GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Ekim 2017 Çarşamba 10:36

İzmir'in jant devini fon mu alacak?

İzmir merkezli jant devi CMS satış için HSBC’yi yetkilendirdi. Satış gerçekleşirse şirketi bir fonun alacağı belirtiliyor. Şirketin gerçekleşen cirosu ise 1.2 milyar TL.

EGEDESONSÖZ- CMS bir güven müessesesidir sloganıyla 1980 yılında yola çıkan CMS Grubu Türkiye’nin birinci Avrupa’nın üçüncü büyük aleminyum alaşımlı jant üretim tesislerinin de bulunduğu şirketi satış için başlattığı çalışmalara hız verdi. İzmir merkezli CMS 3 binin üzerinde çalışanıyla birlikte yabancı ortak arayışı için HSBC bankasını yetkilendirdi.

İçinde Mercedes ve BMW gibi firmalarının da olduğu toplam 22 otomobil markası için alüminyum jant üreten şirketin büyüyebilmek ve diğer büyüklerle rekabet edebilmek için yabancı bir ortağa ihtiyacı olduğu belirtildi.

Şirketin yıllık 1.2 milyar TL olan cirosunun arttırılması hedeflenirken satın alacak yapının ise bir fon olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirket yılda 9 milyon adet jant üretirken, 2002 yılında bu rakamı 12 milyona taşımayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine 7 milyon adet jant ihracatı gerçekleştirilirken çalışmaların ve görüşmelerin de sürdüğü dile getirildi.