GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Ekim 2017 Salı 18:59

İzmir'de SGK borçların peşinde... 3 aylık rakam dudak uçuklattı!

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir’de işverenlere kolaylık için bu yıl sonuna ertelenen prim borçlarının ödenmesi için çağrıda bulundu. Kurum, aksi halde desteklerin kesileceğini ve haciz işlemi uygulanacağını belirtti. Verilere göre üç aylık rakam 588 milyon TL’yi buldu.

EGEDESONSÖZ- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ertelenen prim borçları nedeniyle çağrıda bulundu. Kurum, geçen yılın Aralık ayı ile bu yılın Ocak ve Şubat Ayı’nda ödenmesi gereken fakat düzenlemeyle bu yılın Ekim-Kasım ve Aralık aylarına bırakılan borçların ödenmesini istedi. Her hangi bir gecikme zammı ve faiz uygulaması yapılmadan ertelenen borçların bu kez ödenmemesi halinde işlem yapılacağı belirtilirken aksi halde kanun gereği icra takibi başlatacaklarını dile getirdi.

SGK tarafından bu yılın başında ödemesi ertelenen sigorta primleri için tanınan vade doldu. İzmir SGK İl Müdürlüğü işverenlerin teşvikler ve yapılandırma olanaklarından yararlanmaya devam edebilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları amacıyla söz konusu prim ödemelerinin yasal süresi içinde yapılması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal yaptığı açıklamada; “İlimizde ertelenen sigorta primlerinden 2016 Aralık ayından 192 milyon 955 bin, 2017 Ocak ayından 199 milyon 264 bin Şubat ayından da 195 milyon 996 bin TL alacağımız bulunuyor. Ertelenen sigorta primlerinin ilkinin ödeme süresi geldi. Bu nedenle, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 yılı Ekim ayinin sonuna kadar ödenmesi gerekiyor” dedi. Gülcemal İzmir’de ertelenen borçların ve kuruma ödenmesi gereken rakamın 588 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

SORUN YAŞAMAMAK İÇİN
Gülcemal, “işverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödenmesine bağlıdır. Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, hâlihazırda yararlanılan ve yararlanılacak olan asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamak için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçların taksitlerinin de ödenmesi gerekmektedir. Ertelediğimiz sigorta primlerinin zamanında ödenmesi gerekiyor. Bu konuda mükelleflerimizi kendileri açısından duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.