GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
10 Mart 2022 Perşembe 11:27

İnciraltı sakinleri umudunu kaybetti... Arsalar satılıyor!

Yılbaşından bu yana İnciraltı’nda 120 dekar arazinin satıldığını, bu satışın umutsuzluk ve güvensizlikten kaynaklandığını öne süren İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir erkanına şu sözlerle sitem etti: “İnciraltı’na sahip çıkmadığınız için kusurlusunuz. Bizi yalnız bıraktınız. Neden İnciraltı’na sırtınız dönük? Yarın İnciraltı’nda Ankara merkezli bir dernek kurulup kurulup “Biz İnciraltı yeni toprak sahipleri gökdelen istiyoruz” derlese o zaman mı devreye gireceksiniz?”

EGEDESONSÖZ – İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı (İNGEDER) Tayfun Karabulut, İzmir Valisinden Büyükşehir Başkanına, esnaf birliğinden Sanayi Odasına, Ticaret Odası’na kadar İzmir tüm erkanına sitem dolu bir paylaşımda bulundu. Başkan Karabulut, “İnciraltı’na neden sırtınızı döndünüz?” diye sordu, “Yarın İnciraltı’nda Ankara merkezli bir dernek kurulsa, biz İnciraltı’nın yeni toprak sahipleriyiz, burada gökdelen istiyoruz, derlerse, o zaman mı devreye gireceksiniz” diye çıkıştı.

İKİ AYDA 120 DEKAR YER SATIŞI YAPILDI
İnciraltı ve Bahçelerarası topraklarını, şehrin yararına, gökdelen imarı olmadan sağlık turizmi odaklı planlama yapılsın diye yıllardık mücadele verdiklerini hatırlatan İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, açıklamasında, “Bunun için çalmadığımız kapı, görüşmediğimiz makam, çıkmadığımız gazete ve televizyon kalmamışken, bugün hala planlama bekliyor olmak gerçekten hayret edici bir durumdur” dedi. Verilen sözlerin tutulmaması ve İzmir erkanının yeterince İzmirli İnciraltı toprak sahiplerine, kendi insanına sahip çıkmaması nedeniyle toprakların el değiştirmeye devam ettiğini hatırlatan Karabulut, 1 Ocak 2022’den Mart’ın ilk haftasına kadar İnciraltı’nda 120 dönüm arazi satışı olduğunu açıkladı. Karabulut, bu satışların tamamen umutsuzluk ve sürece olan güvensizlikten kaynaklandığını öne sürdü.

İNCİRALTI’NA, AİLELERE SAHİP ÇIKMADIĞINIZ İÇİN KUSURLUSUNUZ!
Son 10 yıldan bugüne arazi alanların büyük çoğunluğunun, Ankara merkezli şirket veya isimlerden oluştuğuna vurgu yapan Karabulut, “Bununla birlikte önceden sadece ufak arazi hisseleri toplayan şirket veya isimlerin açtığı, hala devam eden izale-i şuyu davaları sonuçlandığında da 200 dönüme yakın toprak el değiştirecektir.  İzmirli aileler de  topraklarının mürüvvetini görmeden ağlayarak satmak zorunda kalacaklar” dedi ve açıklamasında İzmir erkanına şöyle seslendi:

“Değerli İzmir erkanı, kusurlusunuz! Yeterince İnciraltı’na ve İzmirli ailelere sahip çıkmadığınız için kusurlusunuz! Sizleri defalarca bizleri ziyaret etmeye, bizleri yalnız bırakmamaya davet ettik, yeterince sahip çıkmadınız, hiç gelmediniz. İki kez EXPO adaylığında bu topraklar üzerinden tüm dünyaya “Herkes için Sağlık” temasıyla söz vermedik mi? Sizler o süreci çok yakın şahidisiniz, ama neden bugün İnciraltı’na sırtınız dönük? Türkiye’nin neresinde vardır, %99 şahıs mülkiyeti mücevher alana, tüm yaşanan mağduriyetlere rağmen kanun ve nizamdan ayrılmadan bugüne kadar sabırla bekleyen ve toprağını bozmayan? Plansız kalan İnciraltı ve Bahçelerarası’nda kamu zararı var diye haykırdık. Bugünkü durum Allah aşkına günah değil mi? Tarım vasfı yıllar önce bitmiş İnciraltı’nın kime hayrı var? İzmir’de meslek odalarının bilimden uzak, sadece ideolojisini ve egosunu tatmin etmek için kullanıldık, hala da kullanılıyoruz. Onları da Allah’a havale ettik.

1994 yılında kurulmuş İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) 28 yıldır İzmir’de çığlık attı, değerli İzmir erkanı siz ne yaptınız? Sahip çıktınız mı bizlere? Yarın İnciraltı’nda Ankara merkezli bir dernek kurulup “Biz İnciraltı yeni toprak sahipleri olarak gökdelen istiyoruz” derlese o zaman mı devreye gireceksiniz? Yapmayın, etmeyin, biz İzmirli toprak sahipleri için değil, bu kadim şehrimiz İzmir için, ülkemiz için biraz el verin artık şu İnciraltı’na…”