GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
4 Mart 2022 Cuma 15:38

Tayfun Karabulut: 31 yıldır bu tabelayı bekliyoruz!

1991 yılında Turizm Bölgesi ilan edilen İnciraltı’nın planlarının artık bir an önce çıkarılmasını istediklerini belirten İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Umut yorgunuyuz. Bu sorun sadece toprak sahiplerinin değil, İzmir’in sorunudur” dedi

EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlarının gecikmesi, bölgedeki toprak sahiplerinin moralini bozuyor. 1991 yılında İnciraltı’nın turizm bölgesi ilan edildiğini hatırlatan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Turizm merkezi, İNCİRALTI” yazılı tabelayı 31 yıldır beklediklerini söyledi.

İnciraltı’nın planlanması için yıllardır büyük bir mücadele verdiklerini belirten Başkan Tayfun Karabulut, “Plansız kalan İnciraltı ve Bahçelerarası’nda “ Kamu Zararı Vardır” diye yıllardır haykırıyoruz” dedi ve şu açıklamayı yaptı:

“Has İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri, ellerinden gelen tüm sabrı ve güveni göstererek bugünlere geldi. Her pazartesi günü, bu hafta artık bitecek, planlar askıya çıkacak diye bekleyip durmaktan artık umut yorgunu olduk. Yine hep söylüyoruz; İnciraltı planlaması, sadece toprak sahibinin sorunu değil, İzmir’in sorunudur. İzmir, mücevheri İnciraltı’na ve insanına sahip çıksaydı, Ankara’da planlarımız çoktan çıkmış olacaktı ve İzmir’in göğsünü gereceği, sağlık turizminde sıçrama yaratacağı İnciraltı’nı bugün kazanmış olacaktı. İçimizi en fazla yaralayan da, istemezükçü bazı odaların ideolojik yaklaşımlarına bugüne kadar verdiğimiz mücadelede, geciken planlarda başımızın önde kalması oldu. Ülkemizin ve kadim şehrimiz İzmir’in kaybedecek bir günü dahi yok. Yapmayın, etmeyin, artık planımızı verin. Bizi daha fazla bekletmeyin.”