GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
8 Mart 2022 Salı 13:43

Kemalpaşa kaçak yapılara savaş açtı!

İlçe genelindeki kaçak yapılar ile mücadele etmeye hazırlanan Kemalpaşa Belediyesi ilçe sınırları içerisindeki 112 ruhsatsız yapının yıkımı için ihaleye çıkma kararı aldı. Toplam 13 bin 110,46 metrekare yıkım işi ve 228,05 ton söküm işinin yer aldığı ihale süreci açık artırma usulü ile gerçekleştirileceği belirtilirken ihale tarihi ise 24 Mart olarak belirtildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye genelinde 'imar affı' ile kaçak yapıların önü açılmıştı. Yeniden imar affının çıkacağı yönünde söylentilerin dolaşması sonrası kaçak yapılarda artmaya başlamıştı.

Özellikle tarım alanlarında bulunan yapılarda gecekondu diye tabir edilen yapılarda artış yaşanırken İzmir'de dâhil olmak üzere birçok şehirde belediye başkanları bunların yıkılacağını ve vatandaşların bu yapılara para vermemesi gerektiğini duyurmuştu.

KEMALPAŞA BELEDİYESİ İHALEYE ÇIKIYOR
Kaçak yapılar ile mücadele etmeye hazırlanan ilçe belediyeleri arasında yer alan Kemalpaşa Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan 112 yapının yıkımı için ihaleye çıkma kararı aldı. Tamamı ruhsatsız olan ve kaçak konumda bulunan 112 yapının toplam büyüklüğünün 13 bin 110,46 metrekare yıkım işi ve 228,05 ton söküm işi (demir çatı makası, profil veya saç kolon, kiriş, aşık gibi) olduğu belirtilen ihalenin 24 Mart günü yapılacağı vurgulandı.

Açık ihale usulü ile yapılacağı belirtilen ihalenin saati 10.00 olarak açıklanırken, ihale yeri olarak Kemalpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonu belirlendi. İhalenin sonuçlanmasından sonra yer teslimi yapılması ve işlemlerin 180 gün içinde tamamlanması planlanıyor.