GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
5 Ocak 2023 Perşembe 09:52

Hazır giyimciler gençleri sektöre kazandıracak

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) üyelerinin katılımlarıyla hazırlanan “Mesleğim Geleceğim Projesi’nin ilk toplantısı EHKİB ev sahipliğinde yapıldı. Giyim Üretim ve Moda Tasarım Teknolojisi Bölümlerinin yer aldığı 10 Meslek Lisesi’nin öğretmenleri ve müdürleri ile hazır giyim firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerin sektöre kazandırılması için neler yapılabileceği yönünde fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantının açılışında konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “Sektörümüzle ilgili bölümlerde okuyan öğrencilere işletmelerimizin kapıları açık. Teknik geziler yaparak, okullarda söyleşilere katılarak sektörümüzü gençlere sevdirmeliyiz. Meslek liseleri ile sektörümüzün birlikte hareket etmesini son derece değerli buluyoruz” dedi.

Okullarla sanayiciler işbirliği yapacak
EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş ise yaptığı konuşmada okullardaki Moda Tasarım Teknolojileri bölümünün en son tercih edilen konumdan öncelikli tercih edilen konuma taşınması gerektiğini söyledi. 

EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komitesi Başkanı Çağlar Bağcı ise 10 Meslek Lisesini ziyaret ederek ihtiyaçların tespit edildiğini, sektör temsilcilerinin okulları daha çok ziyaret edeceğini belirtti.  

Açılış konuşmalarının ardından EGSD Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komitesi üyesi Zeynep San ve EGSD Eğitim Komitesi üyesi Büşra Genevlioğlu, öğretmenlerin sorularını yanıtladı, önerileri ve talepleri değerlendirdi. Staj, istihdam gibi sorunların çözülebilmesi yönünde çalışmalar yapılacağını, sanayi ve meslek liseleri işbirliğinin devam etmesinin önemli sonuçlar doğuracağını belirttiler.