GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Mart 2021 Cuma 14:54

Hat krizi istifa getirdi! Oda başkanı görevi bıraktı

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz görevinden istifa ederken yönetim içinden yapılan seçimde başkanlığa Kader Atlı getirildi. İstifanın yürüyen bazı davalar ve şehir içindeki hatlarda yapılan değişiklikler nedeniyle gündeme alındığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı olan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanlığı’nı yapan Taner Uğuz görevinden istifa etti. Yönetim kurulu içinde yapılan seçimde Uğuz’un başkanvekili olan Kader Atlı başkan oldu. Başkanvekilliği görevine ise Mehmet Emin Erler getirildi.

Oda içinde başkanlık seçiminden itibaren kaynayan kazan mahkeme kararlarıyla yeniden şekillendi. Uğuz hakkında Yargıtay’da görülen bir davanın geçtiğimiz günlerde onanması üzerine yönetim içinde değişikliğe gidildiği öğrenildi.

Odada krize neden olan bir diğer konu ise minibüs hatlarının güzergah değişiklikleri oldu. İddialara göre; Gaziemir-Bornova arasında çalışan 26 adet minibüs için yeni bir hat güzergahı belirlendi.  Odanın, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli aldığı Gaziemir-Evka 7-Uzundere TOKİ güzergahına 26 dolmuş arasından 9 tanesi gönderildi. Oda bu işlemi kura yöntemiyle belirledi. Noter aracılığıyla çekilen kura işlemi sonrasında yeni yerine giden hat şoförleri çalışmalarına başladı. Bir süre sonra gelirlerde düşüş yaşanınca itirazlar geldi. Ayrılan dolmuş sahipleri geri dönmek istedi. Odanın da çalışmasıyla güzergah değişikliğine gidildi. Yeni açılan hat şehir içinden dolaştırılarak ilerletildi. Karabağlar, Paşa Köprüsü, Peker ve Aydın Mahallelerinden geçen dolmuşlar daha sonra TOKİ’ye ulaştırıldı. Bu kez gelirler iki katına çıkınca eski hatta bulunan dolmuş sahipleri itiraz ederek konuyu mahkemeye götürdü. Mahkeme tespiti ve bilirkişi raporları sonrasında ilk kurada yapılan çekimde dolmuş sahipleri yerine şoförün, imza yetkisi olmayan kişilerin imza attığı tespit edildi. Karar iptal edilerek dönüşümlü sisteme geçilmesine karar verildi.

Öte yandan başta güzergah değişiklikleri, alınan kararlar, oylamalar ve karar defterine yazılan konularla ilgili de Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü ile Dernekler Müdürlüğü’nün de yakından çalışma yaptığı dile getirildi.