GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 11:37

Gözler 31 Mart seçimlerinde… Narlıdere’de büyük yarış!

2019 seçimlerinde Narlıdere’de CHP’nin yüzde 79,44 oranında oy alması, önümüzdeki yerel seçimler öncesi iştah kabarttı. Mevcut Başkan Ali Engin dışında şu an itibariyle 8 isim daha dosya almak için hazır bekliyor. Cumhur İttifakı’ndan ise tek başvuru var..

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Narlıdere’de belediye başkanlığına aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

CHP’nin eski İl Başkanı, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini sık sık dile getirirken, Ali Engin’e karşı şansını denemek üzere 8 isim daha aday adaylık hamlesini başlattı.

ALİ ENGİN'İN GÖZÜ GENEL MERKEZDE
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in adı, potansiyel aday olarak öne çıkıyor. Narlıdere’de önemli çalışmalara imza atan Başkan Engin’in yeniden aday gösterilme ihtimali yüksek görünüyor. Genel Merkez’in Engin için vereceği karar merakla bekleniyor.

CELAL YILDIZ, İL YÖNETİCİLİĞİ DE YAPTI
Narlıdere eski Belediye Başkanı Abdül Batur’un o dönemki yakın çalışma arkadaşlarından olan Celal Yıldız’ın adı kulislerde adaylık için geçiyor.

ASKER GÜNEŞ, ADAYLIĞA YAKIN İSİMLER ARASINDA
Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Asker Güneş, bir başka aday adayı olarak ifade ediliyor.

HAKAN KILIÇ, BELEDİYECİLİK TECRÜBESİNE SAHİP BİRİ
Eski Meclis üyesi Hakan Kılıç, 2019 seçimlerinde Narlıdere Belediye başkan aday adayıydı. Kılıç’ın önümüzdeki seçimlerde de aday adaylık dosyası alacağı öğrenildi.

AYVALIK’TAN NARLIDERE’YE BAŞKAN ADAY ADAYI
Narlıdere Belediyesi’nde bir dönem görev yapan, daha sonra Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nde geçici görevle görevlendirilen Erkan Karasu adı da aday adayları arasında geçiyor. Ayvalık Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten Karasu’nun da güçlü bir isim olduğu öne sürülüyor.

SERDAR KOLAY, ÖNSEÇİMDEN ÇIKMAYI BAŞARMIŞTI
Daha önce milletvekili adayı olan Serdar Kolay, önseçimden çıktığı halde kadın kotası nedeniyle aday gösterilmemişti. Kolay’ın bu kez belediye başkan adaylığı için harekete geçtiği öğrenildi.

Öte yandan Meclis üyesi Erman Uzun’un adı da aday adayları arasında geçiyor. Ayrıca, daha önce de belediye başkan aday adayı olan Gökhan Bal’ın yanı sıra gençlerden Ergün Demir’in de aday adaylık dosyası alacakları öğrenildi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYI HENÜZ BELLİ DEĞİL
2019 seçimlerinde AK Parti, Narlıdere’de seçime girmemişti. Cumhur İttifakı’nın adayı olan MHP’li Süleyman Karabıyık, yüzde 16 oranında oy alabilmişti. Cumhur İttifakı’ndan aday olmak isteyen ve başvuru yapan tek isim ise Metin Yıldırım oldu.