GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 11:15

Konak’ta gözler 31 Mart’ta… Kim/hangi partiden aday?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Konak’ta ilçesinde ise CHP-AK Parti rekabetinin yaşanması beklenirken çok sayıda isim partilerinden aday olmak istiyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

KONAK’TA ADAY ADAYLARI NETLEŞİYOR
Seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçelerden biri de Konak... Geçtiğimiz seçimlerde 221 bin  349 seçmenin oy kullandığı ilçede CHP çatısı altında seçime giren Abdül Batur, 135 bin 577 oy almıştı. AK Parti ve MHP ittifakının yer aldığı Cumhur İttifakı’nın adayı Melek Eroğlu ise 71 bin 847 oyda kalmıştı.

CHP’DE ADAY KİM OLACAK?
Narlıdere’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan sonrasında 2019 yılında Konak’tan belediye başkanlığına seçilen Batur’un bir dönem daha Konak için belediye başkanlığı istediği biliniyor.

Kurultay süreci sonrası Başkan Batur’un yakın siyasi ekibinde yer alan Deniz Yücel’in Parti Sözcüsü olması ve aynı ekipte yer aldığı İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın kurultayda değişim ekibi desteklemesi de Batur’un adaylık konusunda genel merkezde elini kuvvetlendirdiği belirtiliyor. Başkan Batur’un ismi ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için de geçiyor.

Geçmiş dönem milletvekilleri arasında yer alan  Bedri Serter’in ismi de Konak için geçiyor. Adaylığı istediği bilinen Serter’in kulis çalışmalarına başladığı iddia edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye iştiraki İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın ismi Buca ve Karabağlar’ın ardından Konak  için de anılıyor. Kaya’nın ilk hedefinin ise Konak olduğu edinilen bilgiler arasında.

Belediye Meclis Üyeleri içerisinden belediye başkanlığı aday adaylığı için bir çok isim ön plana çıkmış durumda. Konak Belediye Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Ulvi Puğ ve Cenap Börühan’ın ismi aday adaylığı için kulislerde yer alıyor. İlçe meclis üyeleri arasında Barış Özgen’in de ilçeden aday adayı olabileceği belirtiliyor.

Konak’ta geçmişte ilçe başkanlığı yapan  Aytekin Tunus, Şakir Başak ve Uğur Yelekli’nin aday adaylığı için kulis çalışmalarını başlattığı iddia edildi.

Geçmişte de ilçede belediye başkan adayı olan Ülkümen Rodoplu, Hüseyin Saygılı ve Türkan Başyiğit’in isimleri de 31 Mart 2024 seçimleri için kulislerde dolaşıyor.

İzmir Odun ve Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzyol'da belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

AK PARTİ'DE ADAY BOLLUĞU
31 Mart 2019’da seçimlerinde olduğu gibi MHP'nin AK Parti ile ittifak yapması bekleniyor. Geçtiğimiz seçimlerde 71 bin oyda kalan Melek Eroğlu’nun ismi yeni dönem için yeniden aday adaylığı için çalışmalar başlattığı iddia edildi.

İlçede uzun yıllardır siyaset yapan ve ticaret yapan Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş da aday adaylığı için kulislerde yerini almış durumda.Başdaş’ın görev verilmesi halinde aday olacağı belirtiliyor.

AK Parti’den Konak Meclis Grup Sözcülüğü ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcülüğü görevini yürüten Hakan Yıldız’ın ismi de belediye başkan aday adaylığı için kulislerde yerini alıyor.

Adı daha önce Gaziemir ile de anılan Kordon İş İnsanları Derneği Başkanı ve geçmiş dönem AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ömür Şanlı’nın ismi Konak  için de konuşulanlar arasında…

İYİ PARTİ’DE TEK ADAY ADAYI
İYİ Parti’de ise aday adaylığı sürecinde kulislerde ismi geçen tek kişi Revaylin Bilgin konumunda. Aday adaylığını açıklayan Bilgin’in ardından başka adayın çıkıp çıkmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.