GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 11:01

İstifa iddialarına Özlale ne yanıt verdi?

İYİ Parti  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, hakkında ortaya atılan ‘İYİ Parti’den istifa edecek’ iddiaları ile ilgili “Bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı yok. Partimden istifa etmeyi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ – 31 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimler'de 81 ilde müstakil olarak seçime katılma kararı alan İYİ Parti’de son günlerde parti içinde yaşanan tartışmalar sebebiyle istifalar yaşanıyor. 

Gazeteci Fatih Portakal ise dikkat çekici bir iddiada bulundu. Sözcü TV’de konuşan Portakal, "Bir kulis bilgisi paylaşayım. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale bile partisinden istifa edebilir. Aday olarak bir ay önce açıklamışlardı. Yazın bir kenara. Başka partiye bile geçebilir" ifadelerini kullandı.

Portakal’ın sözleri sonrası İYİ Parti cephesinden yoğun tepkiler gelirken,İYİ Parti  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale iddialar ile ilgili net konuştu.

ÖZLALE'DEN İDDİALARA YALANLAMA
Egedesonsöz’e konuşan Özlale, iddiaları kesin bir dille yalanlarken “Bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı yok. Partimden istifa etmeyi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.