GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Haziran 2023 Cuma 21:03

Göl Gazinosu devrinde dikkat çeken tartışma… ‘Kimse Soyer’in aklını karıştıramaz’

İzmir'in göbeğinde yer alan Kültürpak’ta bulunan ve sembol yapılarından biri olan Göl Gazinosu’nun İZDOĞA’ya devri mecliste tartışmalara neden oldu. AK Partili isimler İZDOĞA Genel Müdürü üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirirken, CHP’li isimler ise eleştirilere tepki gösterdi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin 3’ncü oturumu gerçekleştirildi. Mecliste İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

GÖL GAZİNOSUNA OY ÇOKLUĞU
Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait,  Fuar - Kültürpark alanı içerisinde bulunan taşınmazın (Göl Gazinosu) işletme hakkının hasılat paylaşımı yüzde 20 ve 5 yıl süre ile protokol hükümleri doğrultusunda İZDOĞA Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ye devredilmesinin  önerisi de tartışmalara neden oldu. Hukuk – Plan ve Bütçe – Şirketler Komisyonlarında oy çokluğu ile uygun bulunana ilgili gündem maddesi mecliste de tartışmalara neden oldu

HIZAL: 4 YILIN KAYBOLMASINA NEDEN OLDU
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "İzmir'in Büyükşehir Belediyesi'nin bazı şirketlerinde gariplikler dönüyor. Dönem dönem bunlarla karşılaşıyoruz. Bunlardan biri İZTARIM diğeri İZDOĞA. Biz biliyoruz ki Güven Bey İzmir’de kentin temel meseleleri konusunda Tunç Soyer'in aklını karıştıran ve İzmir'e 4 sene kaybettiren kişi. İZDOĞA yönetim kurulu başkanı. Biz neden karşı çıkıyoruz? Karanlık kuyu gibi taşı atıyorsunuz kayboluyor. Sonrasını göremiyorum. Biz değil siz de takip edemiyorsunuz.  Kasım 2022 tarihinde imzalanmış protokol... Uzunca bir protokol. Burada diyor ki İZBETON  sen taşeronla iş yapacaksan idareye bilgi vereceksin. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal yapısının bozulmasını asla istemem. Gölpark’ın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Kültürpark’ın planlarını oy birliği ile geçmesi için yaptığımız çalışmalar da biliyorsunuz. Burada bir takım hususların sizler ve meclis tarafından takip edilemeyeceğini düşündüğümüz için karşı yönde oy kullanıyoruz. İZDOĞA bu güne kadar yapması gereken hiçbir işi yapmamış ve yönetim kurulu başkanı İzmir'in Belediye Başkanın aklını karıştırarak kentin 4 yılını kaybetmesine neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

AYDIN: KİMSE AKLINI KARIŞTIRAMAZ!
Yanıt veren CHP'li Grup Başkanvekili Murat Aydın, "İzmir halkının oluşturduğu doğru fikir bizim savunduğumuz fikirlerin aksi olabilir. Bunda sorun yok. Ancak doğru zeminde konunun ele alınması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Denetimden uzak bir belediye şirketine devretmek cümlesi kullanıldı. Belediye şirketlerinin Sayıştay ve kamu kurumu denetimlerine tabi olduğunu bilmiyorlar mı? Bunu Türkiye Varlık Fonu ile karıştırıyor olabilir. Bizim bürokratlar lafımız yok deniliyor ancak daire başkanına, genel sekreter yardımcımız, İZBETON genel müdürümüze lafınız var... O zaman bunu söylemenizin ne anlamı var?  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanının CHP'li bir başkanın kafasını kimse karıştıramaz, onu kimse kandıramaz. Kimse Sayın Soyer'in kafasını karıştıramaz. Fikirler verir hepimizin verdiği gibi" dedi.

 İlgili önerge de komisyonlardan geldiği şekilde oy çokluğu ile kabul edildi

MECLİS İÇİNDE DİKKAT ÇEKEN GAZİEMİR REDDİ
Gaziemir Belediye Meclisinin 06/03/2023 tarihli ve 32 sayılı Kararı ile uygun görülen; Dokuz Eylül Mahallesi, Hava Eğitim Yolu, Sarnıç Yolu, Akçay Caddesi ve İZBAN Hattı arasında kalan bölgede, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi 30 metre ibaresinin çıkarılarak oylatılması önerildi. İlgili değişiklik önerisi kabul edilirken oylamaya geçilen gündem maddesi CHP Gaziemir Meclis Üyesi Emin Aksoy’un ret oyuna rağmen AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.