GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2024 Pazartesi 22:44

Foça'daki eko-kondu için mühürleme kararı!

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) tarafından Foça’da tarım arazileri üzerinde hayata geçirilen ‘Hayalinizdeki Köy: Mid Phokaia Ekoköy’ projesinin iptali davası sürerken Foça Belediyesi'nden yeni hamle geldi. Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı bölgede yapılan inşaatların mühürleneceğini söyledi.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İzmir’in Foça İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 510 dönümlük tarım arazisi üzerinde yapılmak istenen ‘Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi’, Mimarlar Odası (MO) İzmir Şubesi tarafından yargıya taşındı.

Mahkeme süreci devam ederken konu bugün yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alındı.

BU KATLİAMA DUR DENMELİ
Belediye Meclis üyesi Hüsnü Boztepe konuyla ilgili olarak "İzmir’imizin her tarafında korkunç katliamlar gerçekleşiyor.510 dönümlük bir yer. Bir gün çıkıp gidin oraya. Burası güya sera. Tamamen maden ocağını andıran konumda. Buraya ruhsatlar kesilmiş ve ekolojik tarım adı altında işlem yapılmış.  Foça Belediyemiz bu işe 'dur' mu diyecek göreceğiz. Ancak alanı görmenizi istiyorum. Buraya villalar yapacaklar. Geçen sene 4,5 kilometre asfalt yol yapılmış, bunu yapan da İzBB. İzmir'in tanınmış insanlarının bu işin içinde olması esas canımı acıtan. Bu katliama 'dur' demenizi bekliyoruz” dedi.

FIÇI: TARAFINIZA BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ
İddialara yanıt veren Foça Belediye Başkanı Saniye  Bora Fıçı, “Sayın Boztepe, bizim meclisimizde verdiği önergenin sonucunu bekleyip tribüne oynamasaydı bizim işlemimizin ne olacağını kendisine belirtilecektir. Yapılacak incelme sonucunda imara aykırı birtakım yapılar olduğu tespit edildi ve ilk etapta mühürleme işlemi tarafımızca yapılıp bilgilendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.