GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2024 Pazartesi 19:08

Eşrefpaşa'ya 'Dağ' desteği!

İzmir siyasetinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın adımıyla başlayan normalleşme hareketinin ilk filizleri Eşrefpaşa Hastanesi için yeşermeye başladı. İhale sürecine çıkılan ancak katılım olmaması nedeniyle iptal edilen inşaat süreci için bakanlıktan ek süre istenirken, AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız " bakanlık sürecini özellikle Hamza Bey elinden gelen desteği sağlayacağı sözünü verdi" ifadelerini kullanırken Başkan Tugay ise, " Biz sadece bakanlıktan süre uzatım talep ettik. Sizin desteğinizi şimdi öğrendim. Hamza Dağ’a size ve il başkanlığına teşekkür ediyorum" dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Göreve gelişinin ardından siyasi partileri ziyaret eden ve işbirliği çağrısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a ilk destek Eşrefpaşa Hastanesi için geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız Eşrefpaşa Hastanesi için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın konuyla ilgili tam destek vereceğini belirtirken, Başkan Tugay ise teşekkür etti.

YILDIZ: ELİNDEN GELEN DESTEĞİ VERECEK 
Meclis başlangıcında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız Eşrefpaşa Hastanesi ile ilgili çağrıda bulunurken, “Bugün il başkanlığımıza ziyaretinizde ortak akıl yönünde bir tavır orta koyduk . Bu kapsamda Türkiye'nin tek devlet hastanesine sahibiz. Geçtiğimiz 2 yıl içinde bu hastanemiz hasar almıştı depremde ve riskli yapı ilan edilmiştir. Bir süre alındı ve bunu Ağustos 2024’de doluyor. Biz AK Parti Grubu olarak başta Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ olmak üzere oldukça duyarlıyız. Bakanlık sürecinin uzatılması konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağımızı, ihale sürecine girecekseniz de destek vereceğimizi belirtmek isteriz. Hastanenin devam etmesini istiyoruz. Biz bakanlık sürecini özellikle Hamza Bey elinden gelen desteği sağlayacağı sözünü verdi” dedi.

TUGAY: TEŞEKKÜR EDERİM
Yıldız’ın sözleri üzerine konuşan Başkan Tugay destek sözü için teşekkür ederken, “Gerçekten bu konudaki duyarlılığını teşekkür ve takdirle karşılıyoruz. Bu bizden önce başlatılan süreç. Biraz aksatılmamalar ile belli noktaya gelmiş. Kısa sürede arkadaşlarımız ihaleyi hazırladı firmaların dosya almasına rağmen teklif vermedi. Hastanemiz bizim için değerli. Onun faaliyeti devam edecektir. Bu konuda herkes müsterih olsun. Daha da aktif olarak, hizmet türlerini artırarak hizmet verecektir. Bende bir hekimim ve meclisimizde ekim arkadaşlarımız var. İzmir'in bir geleneği de var. Bu nedenle bu konudaki irademiz net. Devam etmesini istiyoruz. Biz sadece bakanlıktan süre uzatım talep ettik. Sizin desteğinizi şimdi öğrendim. Hamza Dağ’a size ve il başkanlığına teşekkür ediyorum. Bizde bu konuda üstümüze düşeni yapacağız” diye konuştu.