GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2024 Pazartesi 14:13

Eleştirilerin hedefinde olan vekil İnan konuştu: Kalburüstülere, lobilere şirin görünmem!

CHP Milletvekillerinin agresif bulduğu, sürekli kavga halinde olan bir karakter pozisyonunda gördüğü AK Parti Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Bir milletvekili olarak, İzmir’deki sorunların sorumlularını deşifre etmemden rahatsız oluyorlarsa, onları daha çok rahatsız edeceğim. Benim belli kesimlere, sermaye gruplarına, kalburüstülere, siyasi lobilere şirin görünmek gibi bir derdim yok” ifadesini kullandı.

EGEDESONSÖZ – AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, SONSÖZ TV’de, kendisine yönelik eleştirileri değerlendirdi.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan İnan, CHP’li milletvekilleri tarafından agresif bulunması, sürekli kavga halinde olan bir karakter pozisyonunda görülmesi, meclisteki kavga olayından sonra hedefe konulmasıyla ilgili, önemli açıklamalarda bulundu.

25 YILDIR İZMİR’İ İHMAL EDENLERDEN HESAP SORMAYACAK MIYIM?
Kendisine yönelik eleştirel paylaşımları, düşünceleri takip etmediğinin altını çizen Milletvekili İnan, “Benim belli kesimlere, sermaye gruplarına, kalburüstülere, lobilere şirin görünmek gibi bir derdim yok” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benimle ilgili yapılan paylaşımlar, düşünceler, benim takip ettiğim bir şey değil. Bakın ben, Gençlik Kolları İl Başkanlığım dönemimden itibaren İzmir’de etkili siyaset yapmaya çalışan bir kardeşinizim. Bugün de milletvekili olarak bu şehre hizmet etmek için çalışıyorum. İzmir’deki sorunların da aynen bugünlere taşındığını görüyoruz. Bunun sorumlusu olanlar, bizim bunları deşifre etmemizden rahatsız oluyorlarsa, emin olsunlar ki, onları daha fazla rahatsız etmeyi sürdüreceğim.

Benim özellikle İzmir’de, belli kesimlere, sermaye gruplarına, kalburüstülere, siyasi lobilere şirin görünmek gibi bir derdim yok. Ben milletvekili seçildiğim ilk günden itibaren İzmirlilerin dertlerini dert edindim, o dertleri bitirmeye çalışıyorum. Fakat merkezi idareden halledemediğim ciddi sıkıntılar var. Merkezi idarenin yapacağı, yol, köprü, hastane, bunlar büyük işler. Bu işleri, kentimiz adına takip ediyoruz. Fakat mahallelerimizin içerisinde çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadığı ciddi problemler var.  Bunları konuşmayacak mıyız? Bunları 25 yıldır ihmal edenlerden hesabını sormayacak mıyım? Hesap sormayacaksam, konuşmayacaksam, neden siyaset yapıyorum o zaman? Bana oy veren seçmenlerimizin belediye nazarında hakkını aramayacaksam, o insanlar benden hesap sormaz mı?

Görevimi, sorumluluğumu yerine getiriyorum. Amma velakin, karşımızda ideolojik olarak sürekli söylemlerimizi istismar eden, sürekli bize hakaret eden bir grup var. TBMM’de 1,5 ay önce ne yaşandı? En büyük parti grubuna, 23 senedir sivil siyasetin önünü açan bir parti grubuna, TBMM’de en çok milletvekili olan parti grubuna, çıktılar terörist dediler. Locadan izleyen CHP milletvekilleri arasında bunu alkışlayanlar vardı. Ardından ne oldu? Karşıyaka’da bir küfürbaz çıktı, AK Parti’yi hedef alacak şekilde çok büyük hakaretler etti.  Bir başkası, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanımıza dil uzattı. Bu hakaretleri yapanlar kendilerini hiç sorgulamıyorlar, ama bizim bu olaylara karşı vermiş olduğumuz tepkileri böyle çeşitli yorumlarla yaftalamaya çalışıyorlar. Onlar hakaret ettikleri sürece bizden gereken cevabı alacaklar.”