GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Nisan 2016 Salı 09:29

Delican’dan Davutoğlu’nun 'sızıntı' çıkışına ilk yorum: Şok oldum!

Başbakan Davutoğlu’nun kimlik bilgilerinin CHP İzmir’den sızdırılması ile ilgili açıklamasının ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Seçmen bilgileri bizim mahremimizdir. Şaşkınlık içerisindeyim. Tüm İzmirli hemşerilerimiz gerçekleri görsün” dedi.

EGEDESONSÖZ - Ülkede tartışmalara neden olan kimlik bilgilerinin sızdırılması ile ilgili süreç devam ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu, bilgilerin İzmir’den çıktığını açıklamıştı. Davutoğlu, il teşkilatından sızıntı olduğu yönündeki açıklaması ile birlikte tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

- DAVUTOĞLU: KİMLİK BİLGİLERİ CHP İZMİR'DEN SIZDI!... 

CHP’den konuyla ilgili açıklamalar ardı ardına gelirken AK Parti cephesinden ilk değerlendirme İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi.

Delican, “Seçmen bilgileri konusunda İzmir olarak biz sadece kendi sistemimizi ve ilimizi görüyoruz. İzmir, il dışında bir yeri göremez. Bizde de İzmir’in bilgileri var. Genel merkezlerimizde tüm ülkenin kayıtları oluyor. Buraya, CHP’nin genel merkezinden getirildiyse o başka bir konudur.  Seçmen bilgileri bizim için mahremiyet ve gizli kalması gereken bilgilerdir. Bunları kesinlikle kimseyle paylaşmayız. CHP ne yazık ki bunu yaparak bir kere daha nasıl bir sistemle çalıştığını göstermiştir. Bu konuda bilgilerin İzmir’den çıktığını duyunca şaşırdım, şok oldum. Bu olacak iş değil. Tüm İzmirli hemşerilerimiz gerçekleri görsün” dedi.