GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Nisan 2016 Salı 07:24

İzmir’de pankart gerginliği: AK Partililer astı, CHP söktü, zabıta kovaladı!

AK Partililer Kılıçdaroğlu’nu hedef alan karikatürlü pankartları kentin çeşitli yerlerine asınca CHP’liler harekete geçti. Pankartlar sökülürken parti yöneticileri konuyu gece yarısı yargıya taşıdı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Karaman’da yaşanan utanç sonrası Ensar Vakfı üzerinden dönen tartışmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözler yargıya taşınırken, İzmir’de tartışmalar sürüyor.

AK Partili kadınlarla CHP’li kadınların Şair Eşref Bulvarı’nın iki yakasında yaptıkları slogan atışmasının ardından İzmir’de bu kez pankart kovalamacası yaşandı.



AK Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karikatürize edilmiş pankartlarını kentin çeşitli noktalarına astı. Bunun üzerine CHP’liler ve zabıta harekete geçti. Pankartların bir bölümü CHP üyeleri tarafından söküldü. Ayrıca partililer asanların peşine düştü.

AK Partili grup partinin il binasına sığındı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican partililere sahip çıktı. Binaya polis çağırılınca tansiyon yükseldi. Ayrıca aralarında yönetici ve başkanların da bulunduğu çok sayıda AK Partili de pankart asan gruba destek için binaya geldi. Polisin kalabalığı uzaklaştırmasıyla gerginlik sona erdi.



CHP’DEN SUÇ DUYURUSU
Öte yandan CHP Örgütü Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu hedef alan pankartları gece yarısı yargıya taşıdı. CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç öncülüğünde Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve gençlik kolları yöneticileri Adliye’ye giderek nöbetçi savcıya AK Parti hakkında suç duyurusunda bulundu.