GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Şubat 2024 Salı 12:11

Dağ’ın projeleri arasında yer aldı… İZBAN 6 dakikaya inecek!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Adayı Hamza Dağ’ın seçim vaatleri arasında İZBAN da yer aldı. Seçilmesi halinde İZBAN’ın 6 dakikaya indireceğini kaydeden Dağ İZBAN hattının uzatılacağını da ifade etti.

EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kentte gerçekleştirmek istedikleri projeleri bugün kamuoyuna duyurdu. Lansman, ulaşım, kentsel dönüşüm, trafik ve körfezin temizliği ve etkin kullanımı başlıkları yer aldı.

Dağ, İZBAN’a dair vaatlerini de sıraladı.  Halkapınar-Otogar İZBAN hattını hayata geçirerek havalimanı ile otogar arasında kesintisiz raylı ulaşımı sağlayacaklarını dile getiren Dağ “ İZBAN’a yeni rota olarak Bergama-Kınık hattının eklenmesiyle İzmir'in ulaşımını modern, hızlı ve çevreci bir yapıya kavuşturacağız. İZBAN’a 4 durak ekleyeceğiz.  Devam eden Gürçeşme ve Katip Çelebi Üniversitesi durakları hızlıca hayata geçirilecek, Asarlık ve Koyundere duraklarını da en kısa sürede yapacağız. Yerli ve milli tren setlerimizle İZBAN'ı 9 vagona çıkartarak, burada yaşanan izdihamları da bitireceğiz” dedi.

30 YENİ TREN SETİ
İZBAN’ın bekleme süresinin 6 dakikaya ineceğini belirten Dağ “ 30 yeni tren seti alarak, istasyonlardaki 24 dakikalık bekleme süresini 12 dakikaya, 12 dakikalık bekleme süresini ise, 6 dakikaya indirerek hemşehrilerimize zamandan yarı yarıya tasarruf ettireceğiz. Bu uygulamalarla İZBAN’daki kalabalık ve sıkışıklık bitecek, hemşehrilerimiz daha mutlu ve ferah yolculuk yapacak. Ödemiş'in raylı sistemini modernize edeceğiz, Torbalı-Ödemiş ve Çatal-Tire hatlarını “İzmir’im Kart” ile entegre ederek İZBAN’ı Ödemiş’e de ulaştıracağız. Ayrıca İZBAN’ın şehrimizin bazı ilçelerini ikiye böldüğünü biliyoruz. Bu konuda hemşehrilerimin bizden isteğinin de farkındayız. Kısa vadede çözüm üretmemiz zor olsa da orta vadeli hedefimizde İZBAN’ı Bayraklı, Çiğli, Konak, Gaziemir ve Torbalı’da yerin altına almayı planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

İZBAN HAKKINDA
İZBAN, Aliağa-Selçuk arasındaki banliyö hattında hizmet veren, ülkemizin havalimanı bağlantılı, en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden biri. Yolculu ön işletmeye 30 Ağustos 2010 tarihinde başlayan İZBAN, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklıklarıyla kuruldu.