GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Şubat 2024 Salı 09:49

Eski Başkan Yasa'dan CHP PM üyelerine: Aday değişmezse gelin siz çalışın!

Karaburun’da CHP’nin, Nurşen Balcı’nın adaylığını geri çekmeyeceğinin açıklanmasının ardından konuşan eski Başkan Serdar Yasa, “Dayatılan adayı değiştirebilirsek ne ala! Değiştirmezlerse, buyursunlar, isterlerse tüm Parti Meclisi’ni buraya yığsınlar, çalışsınlar, görelim. Öyle çıkarma yaparak seçim kazanılıyor mu, kazanılmıyor mu, görsünler” ifadelerini kullandı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Karaburun’a aday gösterilen Nurşen Balcı’ya yönelik tepkilere rağmen adaylığın geri çekilmesinin gündemlerinde olmadığını söylemişti. Bu arada Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın, Genel Başkan Özgür Özel ile görüşerek, Nurşen Balcı’ya sahip çıktığı, Balcı’nın adaylığından vazgeçilmeyeceği öne sürülmüştü. Bu gelişmelere rağmen Karaburun’da değişim olacağı umudu devam ederken, aday adaylar arasında yer alan eski Belediye Başkanı Serdar Yasa, bağımsız olarak seçime girmeyeceğini açıkladı. Yasa, Balcı’nın adaylığının geri çekilmesini beklediklerini, ancak bunun olmaması durumunda partinin sıkıntı yaşayabileceğine vurgu yaptı ve PM üyelerine göndermede bulundu: “O zaman PM üyeleri gelir, sahada onlar çalışır.”

BAĞIMSIZ ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM
Karaburun’da Nurşen Balcı’nın belediye başkan adayı gösterilmesiyle başlayan kriz devam ediyor. Kendilerine, son MYK toplantısında Karaburun dosyasının gündeme gelmediğinin, ancak mutlaka konuşulacağının söylendiğini belirten Serdar Yasa, “Nihai karar ne olacak, bilemiyorum. Ortalıkta farklı bilgiler dolaşıyor” dedi. Karaburun’da iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Serdar Yasa, “Nurşen Balcı’nın adaylığı bir kez daha onaylanırsa, siz bağımsız aday olarak seçime girmeyi düşünüyormusunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bağımsız aday olarak seçime girmeyi düşünmüyorum. İthal aday istemediğimizi söyledik, karşı duruş sergiledik. Nurşen Balcı, Karaburun’da kabul görmedi. İlçeye giremiyor. Mordoğan’da belli bir bölgede gezebiliyor. Karaburun’a dayatılan adayı değiştirebilirsek ne ala! Genel başkan yardımcılarının çoğuyla görüştüm, Genel Başkan Özgür Özel ile de görüştük İlçe başkanımla birlikte. Söylenmesi gereken her şeyi söyledik. Buna rağmen adayı değiştirmezlerse, buyursunlar, isterlerse tüm Parti Meclisi’ni buraya yığsınlar, çalışsınlar, görelim. Öyle çıkarma yaparak seçim kazanılıyor mu, kazanılmıyor mu, görsünler. TKP aday çıkardı.TİP’in adayı var. CHP böyle fokur fokur kaynarken, yakında DEM de aday çıkarır. Herkes kendi oyunu alır, aradan kim sıyrılır, bilemiyorum. CHP’li kurmaylar, bu gerçeği gözardı etmemeli.”