GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Şubat 2024 Salı 11:32

Dağ duyurdu… Konak-Karşıyaka tramvayı gelecek!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hamza Dağ, seçilmesi halinde Konak ve Karşıyaka tramvaylarının birleştirileceğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ -   Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kentte gerçekleştirmek istedikleri projeleri bugün kamuoyuna duyurdu. Lansman, ulaşım, kentsel dönüşüm, trafik ve körfezin temizliği ve etkin kullanımı başlıkları yer aldı.

Dağ’ın projeleri arasında Karşıyaka ve Konak tramvay hatlarının birleştirilmesi de yer aldı.  Dağ “ Raylı sistem projelerimizle, İzmir'in ulaşım haritasını yeniden çiziyoruz. Mevcut hatları daha verimli hale getirerek, hemşehrilerimizin daha kısa sürede konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacağız. Karşıyaka ve Konak tramvay hatlarını birleştirerek, hafif raylı sistem ağımızı bütünleştireceğiz.” dedi.

Yapımı devam eden Buca Metrosu’nu tamamlayacaklarını ifade eden Dağ  “Buca Metrosu’nu tamamlama çalışmasını devam ederken Karabağlar-Gaziemir Metrosu çalışmalarına başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

TRAMVAYLAR HAKKINDA
Ataşehir-Alaybey ile Halkapınar-Fahrettin Altay arasında iki hat olarak işletilmektedir. Sistem, İzmir Metro ve İZBAN ile entegre çalışmaktadır.

Karşıyaka Tramvayı olarak anılan 8,8 kilometrelik Ataşehir-Alaybey hattında 14 durak yer alır. Bu duraklar; Ataşehir, Çevre Yolu, Mavişehir, M.K.Atatürk Spor Salonu, Bilim Müzesi, Atakent, Selçuk Yaşar, Vilayet Evi, Çarşı, Bostanlı İskele, Yunuslar, Nikah Sarayı, Karşıyaka İskele ve Alaybey’dir. Ataşehir-Alaybey hattında 17 araç çalışmaktadır.

Konak Tramvayı olarak bilinen Halkapınar – Fahrettin Altay hattı 12,6 kilometrelik uzunluğa sahiptir. Bu hattaki duraklar şöyledir: Halkapınar, Üniversite, Havagazı, Alsancak Stadyum, Alsancak Gar, Atatürk Spor Salonu, Hocazade Camii, Kültürpark Atatürk Lisesi, Gazi Bulvarı, Konak İskele, Karataş, Karantina, Köprü,  Sadık Bey, Göztepe, Güzelyalı, AASSM, Üçkuyular, Fahrettin Altay, Halkapınar – Fahrettin Altay hattında 21 araç çalışmaktadır.