GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ekim 2016 Cuma 12:49

Dağ’dan Kocaoğlu’na ‘dosya numaralı’ yanıt ve mutabakat çağrısı!

Başkan’ın “Ortada çekecek dava yok” sözlerine İdari Mahkeme ve Danıştay’daki dosya numaralarını masaya koyarak yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili niyetlerini bağcıyı dövmek olmadığının altını çizdi ve biraraya gelip mutabakat yapma çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in bitmek bilmeyen krizi stat tartışması AK Partili Milletvekilleri Hamza Dağ ile Kerem Ali Sürekli’nin Karşıyaka Futbol Takımı antrenmanı ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptıkları ‘davayı geri çek’ çağrısıyla gündeme yeniden döndü.

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Ankara temaslarının ardından düzenlenen basın toplantısında stat süreç konusunda detaylı açıklama geldi. Başkan Kocaoğlu ile Başkan Akpınar basının karşısına birlikte çıkarak eleştirilere yanıt verdi.

Başkanlardan, “Çekecek dava yok, varsa çekeriz” yanıtı geldi.

- KOCAOĞLU VE AKPINAR’DAN STAT SALVOSU: ÇEKECEK DAVA VARSA…

- KOCAOĞLU’NDAN ‘4 MADDEDE STATLAR’: TROLLER GERİ ÇEKİLSİN, SÖZÜM…

- AK PARTİ'DEN NET AÇIKLAMA: BU STADI YAPACAĞIZ!

Ortak açıklamanın ardından tartışma AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın mesajlarıyla devam etti. “Ankara 18.İdare mahkemesine 2014/1430 esas numaralı ve 2015/1338 karar numarasına sahip, davacı İzmir Büyükşehir belediyesi, davalı Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ olan, İzmir Büyükşehir belediyesi lehine sonuçlanmış ve daha sonrasında Danıştay 13.dairesine 2016/485 esas numarası ile temyize gönderilmiş, bir dava olduğu nettir” ifadelerini kullanan AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, niyetlerinin bağcıyı dövmek olmadığının altını çizerken, ortada muğlak hususlar olduğunu söyledi ve Başkan Kocaoğlu ile bir araya gelip ‘İzmir için birlikte çalışma anlayışı’na uygun olarak sorunu çözeceklerine inandığını söyledi.

İŞTE DAĞ’IN MESAJLARI
Karşıyaka ve Göztepe statları konusu kamuoyunda uzunca bir süreden bu yana gündemde yerini almaktadır. Bu stat konuları ile ilgili kamuoyu önünde yeterince konuştuğumuz, fikir teatisinde bulunduğumuz kanaatindeyiz. Yeterince yol alamadığımızı da düşünmekteyiz.

Esasında bu konuyu daha önce detaylıca konuştuğumuzu ve birbirimizi anladığımızı düşünüyordum. Anladım ki son açıklamalardan da anlaşılmayan, ortada kalan muğlak olan bazı hususlar var. Onun için bizim elimizdeki dava ile ilgili dosyaları alıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan randevu isteyeceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bizim niyetimiz üzüm yemek, kesinlikle bağcıyı dövmek değildir. Buralarda 2 kulübümüze de faydalı statlar yapılmasını arzuluyoruz. Göztepemizin stadı mutabakat ile bir yola girdi, inşallah orada bir sıkıntı yaşanmadan bu iş tamamlanacak. Karşıyaka stadı ile ilgili sayın başkandan biz randevu isteyeceğiz, bir araya geleceğiz. O da mutlaka kendi hukukçularını çağıracaktır. Ankara 18.İdare mahkemesine 2014/1430 esas numaralı ve 2015/1338 karar numarasına sahip, davacı İzmir Büyükşehir belediyesi, davalı Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ olan, İzmir Büyükşehir belediyesi lehine sonuçlanmış ve daha sonrasında Danıştay 13.dairesine 2016/485 esas numarası ile temyize gönderilmiş, bir dava olduğu nettir. Bu davadan feragat konusunda şüpheler var herhalde. Bunun içinde inşallah bunu bir diyalog zemininde, İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olması ile şehrimizde oluşan mutabakat, beraber iş yapma, birlikte projeler yürütme konusunda ki anlayışa uygun olarak çözeceğimize inanıyoruz.

Bu statlar kulüplerimize, İzmirimize büyük faydalar sağlayacaktır. Sayın Başkan’da, bizler de Güzel İzmirimiz için çalışıyoruz. İnşallah bu güzel statları İzmirimize kazandırır ve kurdelelerini birlikte keseriz.