GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ekim 2016 Perşembe 15:57

AK Parti'den net açıklama: Bu stadı yapacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka Yalı’da yapılacak statla ilgili açıklamalarına yanıt geldi. TOKİ başkanı ile görüşen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Bu stadı yapacağız” dedi.
EGEDESONSÖZ - AK Parti ile CHP arasında İzmir’de siyasi polemik konusu olan projeler arasında yer alan İzmir’in statları ile ilgili süreç devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonrasında yürütmesi durdurulan Karşıyaka Yalı’ya yapılacak 15 bin kişilik statla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın açıklamalarına AK Parti’den yanıt geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Dava varsa geri çekeriz” diyen Kocaoğlu ile “Kaçak sarayı nasıl yaptılarsa stadı da yaparlar” diyen Akpınar’a tepki gösterdi.



Başbakanlık’a bağlı TOKİ Başkanı Ergün Turan ile bir araya gelen Sürekli, “TOKİ Başkanımızla Karşıyaka Stadımızı istişare ettik. Bir kaf ka lı olarak söylüyorum. Bu stadı yapacağız” açıklaması yaptı.
Kocaoğlu’nun dava konusunda yanlış bilgilendirildiğini belirten Sürekli, “Ortada açılmış bir dava var. Bu dava nedeniyle stadın inşaatı durduruldu. Süreç ilerlemiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı açılan davayı üst mahkemede temyiz etti. Şu anda süreç Danıştay’da devam ediyor. Başkanın açıklamalarında hata var. Kendisini yanlış bilgilendiriyorlar. Büyükşehir’in açtığı dava geri çekilsin yeterli. Bu işlem davanın lehte ya da aleyhte sonuçlanmasını nasıl etkiler bilinmez ama belediyenin bu işlemi yapması gerekiyor. Belediye vazgeçerse bakanlık lehine kararın bozulması da çok yüksek ihtimal” dedi.

BAŞKANA GİDECEĞİZ
Gerekli ayrıntılı bilgiyi başkanlara vermeye hazır olduklarını anlatan Sürekli, “Süreci yakından takip eden milletvekilimiz Hamza Dağ ile birlikte Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret edeceğiz. Kendisine sürecin hukuki açıdan brifingini vereceğiz. Ayrıntılı bir şekilde anlatacağız” diye konuştu.

ÜSLUP HOŞ DEĞİL
Sürekli,  Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ın eleştirilerine de yanıt verdi. Sürekli, “Başkan Kocaoğlu Ankara’da çok olumlu temaslarda bulundu. Hepimiz İzmir için çalışıyoruz.  Kendisi de ziyaretlerden memnun kaldı. Böyle iken ilçe belediye başkanının bu tarz açıklama yapmasını yadırgıyorum. Kaçak saray ifadeleri hoş değil. Uzlaşı havasını bozmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.