GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ekim 2016 Cuma 11:35

CHP'de 2 ilçede danışma kurulu mesaisi: Neler konuşuldu?

İlçelerdeki danışma kurulu toplantıları Karabağlar ve Aliağa’ya devam etti. Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız, “Sıkılmadık el bırakmayacağız” derken Aliağa İlçe Başkanı Durmaz ise, belediyenin ihtiyaçları karşılama noktasında yetersiz kaldığını ifade etti.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün ilçelerde gerçekleştirdiği danışma kurulu toplantıları tam gaz devam ediyor.

Örgüt son olarak Karabağlar ve Aliağa’da büyük katılımla bir araya geldi.  Parti, ana gündem maddesi olarak sandık çevresi örgütlenme modeli konusunu ve 15 Temmuz sonrası yaşananları işlemeyi sürdürüyor.

Partililer arasında fikir alışverişinin gerçekleştiği toplantılar için iki ilçe başkanı Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ
Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, “Biz konumuzu sandık çevresi örgütlenmesi olarak belirledik. Bu konuya çok önem veriyoruz. Parti içinde eksiklerimizi daha iyi anlatmak için parti büyüklerimizden fikir aldık. Mutlaka Karabağlar’da bu örgütlenmenin eğitimini aldırarak sokakları elden geçirerek plan dahilinde çalışmalar yapacağız.  Ayak basılmadık sokak, ev sıkılmadık el bırakmayacağız. Partili arkadaşlarımıza bilgi birikim anlamında eğitim aldırıp çalışmalarını otokontrol sağlayarak devam ettirip raporları sürekli hale getireceğiz” dedi.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “15 Temmuz sürecini ve sandık çevresi örgütlenmesini değerlendirme fırsatı bulduk.  Süreçten sonra yerel ve genel siyasette partimize düşen görevlerin neler olduğunu konuştuk. Mağdurlar konusu ve gelen başvurular değerlendirildi” diye konuştu. 

ALİAĞA’DA 20 BAŞVURU VAR
Durmaz kendilerine iletilen mağduriyetler için, “Bize 20 civarında bir mağdur başvurusu var. ‘Biz bu suçlamaları hak etmedik’ diyen insanlar var. Gerçekten mağdur olduklarını gördük. Ben bunları danışma kurulunda da ifade ettim.  Taraftarlığı varsa biz bunu bilemeyiz ama oyun kuran insanlar değiller. Bunlara vurgu yaptım. Yaşananlar bataklık kurutma yerine sivrisinek avlamaktır.  Devletin görevi oyunu kuranla oyuna geleni birbirinden ayırmaktır” dedi.

BELEDİYE YETERSİZ
Durmaz ayrıca, “Aliağa tablosunu masaya yatırdık. Belediyenin ihtiyaçları karşılayamayan nitelikte olduğunu acilen CHP’nin ilçede iktidar olması gerektiğini konuştuk” ifadelerini kullandı.