GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Nisan 2022 Cumartesi 08:05

CHP'li Sertel'den flaş iddia: Başkanlar kendi arkadaşlarını vekil yapmak istiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sık sık gündeme gelen parti içi çatışmalar ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel flaş bir iddiaya ortaya attı. Bazı belediye başkanlarının kendi yakınlarını milletvekili yapmak için diğer vekillerin taleplerini kabul etmediğini vurgulayan Sertel, "Bazı duyumların var... Belediye başkanlarından bazıları mevcut milletvekillerini eksiltelim, kendi arkadaşlarımızı milletvekili yapalım, onların taleplerini bekletin, aşağıya çekelim diyorlarmış" ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ - Parti içlerinde yaşanan çekişmeler sık sık kamuoyuna yansırken, özellikle ilçe kongreleri döneminde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri karşı karşıya gelmişti.

Bir çok ilçede belediye başkanları seçim sürecine müdahalede bulunurken, seçim sürecine dahil olmalı mı olmamalı mı tartışmalarına neden olmuş ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de belediye başkanlarının örgüt seçimine karışmasının doğru olmadığını vurgulamıştı.

Süreç içinde birçok tartışma yaşanırken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel'den belediye başkanları için flaş bir iddia geldi.

Önseçimin örgütün işleyişi için önemine vurgu yapan SONSÖZ TV'de konuk olduğu programda Sertel, "Ben halkın seçtiği vekil olmak istiyorum. Halk sınav yapsın bizi. Ben üyemin önünde sınava girmek istiyorum. Desin ki senin şu hataların var ve seçmiyoruz. Başım üstüne... Biz annemizin karnından doğduğumuz gibi ben milletvekili olacağım diye bir şey de yok" ifadelerini kullandı.

AYAK OYUNLARINA GEREK KALMAZ!
İsim vermeden bazı belediye başkanlarının, yakınlarını milletvekili yapmak için mevcut vekillerin taleplerini yerine getirmediği iddiasını ortaya atan Sertel, kendisinin her türlü diyaloga açık olduğunu vurgulayarak şu sözleri söyledi:

 "Halk bize görev verirse, İzmir halkı seçmişse devam ederim, diğer türlü ayak oyunlarına gerek yok ki... Bazı duyumlarım var, belediye başkanlarından bazıları mevcut milletvekillerini eksiltelim, kendi arkadaşlarımızı milletvekili yapalım, onların taleplerini bekletin, aşağıya çekelim diyorlarmış... Ben herkese eşit mesafede duruyorum. Bence belediye başkanları milletvekillerinin taleplerini, özellikle de iş taleplerini yerine getiremiyorlar. Ben açık ve net söyledim. Ben açık bir milletvekiliyim. Çok sayıda insan bana ulaşıyor istihdam ile ilgili. Ben de Tunç Başkan ile görüştüm, o da 'Bize talep getirmeyin, referans olun ben de ihtiyacım varsa alırım' dedi. Beni tanımayanlar referans yazıyor beni, ancak soyadımı bile yanlış yazıyor. Bende referanstan çıkıyorum."