GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2022 Cuma 20:58

MHP İzmir iftarda buluştu

İftar yemeğinde bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'de konuşmacılar birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. İftar sonrası konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bugün Suriye'de yapılan, Ukrayna'da yapılan mücadeleleri yapacak seviyeye geldiysek, 2030 hedefleri ile daha ileri Türkiye'yi inşa etme imkanı varsa bu ülkenin evlatlarının bir anda bir yerde olmasından kaynaklıdır" dedi. MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ise, "Bu masa başında kurulan, içinde hesap olan ittifak değildir. Çünkü MHP yola çıkarken, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben demiştir" dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı Ramazan ayı kapsamında partilileri ve İzmirliler ile iftarda bir araya geldi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen iftar etkinliğine ev sahibi MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, MHP İzmir İl Yönetimi, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sonrası ise kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Şahin katılımcılara teşekkür ederken, Dağ ve Kalyoncu ise birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DAĞ: 2030 HEDEFLERİ İLE DAHA İLERİ TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETME İMKANI
Kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Bu sene Ramazan-ı Şerif'i olduğu gibi yaşamaya gayret ediyoruz. İki senedir dünyada yaşanan pandemi nedeniyle ramazan ayında aynı masa etrafında topluca bir arada olamadık. Ancak hamdolsun, rabbim 2 sene sonunda pandemi biraz azalmaya başlayınca aynı masa etrafında rütbelerden arınarak bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah böyle sorunları bir daha yaşamadan bundan sonra da bu manevi iklimi buram buram üstümüze saldığı güzellikleri yaşamaya devam ederiz. Cumhur İttifakı diyoruz… Bu ittifakı uzun uzun anlatmak, konferanslar yapmak, fikir tartışmaları yapmak gerçekten gerekli. Bugünler yapılmaya başlandı, bundan sonra da uzun süre yapılacaktır. Ancak baktığımızda geride bıraktığımız 6-7 seneye baktığımızda beka il, darbe teşebbüsü ile başlayan bu süreç, siyasete vatan millet, bayrak düsturu ile bakan, bu ülkenin tamamına hizmet götürmeyi hizmet edinmiş insanları bir araya getiren ve o bekayı inşallah o dik duruşu ile zamanında herkes ile kavga ediyorsunuz diye eleştirilmesine rağmen bu günlerde herkesin ayağına geldiği, ne demek istediğini ve nasıl bir tavır ortaya koymasını beklediği ve nasıl ses çıkacak diye beklediği bir ülkeye ulaştık. Bu dik duruşun net yansımasını bundan sonra inşallah daha net yaşayacağız. Bu ittifaktır ki 300 yıldan bu yana geriye giden Türkiye Cumhuriyeti'nin ileriye gitmesine fırsat veren... Bugün Suriye'de yapılan, Ukrayna'da yapılan mücadeleleri yapacak seviyeye geldiysek, 2030 hedefleri ile daha ileri Türkiye'yi inşa etme imkanı varsa bu ülkenin evlatlarının bir anda bir yerde olmasından kaynaklıdır" ifadelerini kullandı.

KALYONCU: BELALARIN HEPSİNİN ÜZERİNE KARARLILIKLA GİTTİK VE BAŞARILI OLDUK
İftar yemeğinde konuşan MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu,  "2016'tan beri ülkede çeşitli problemler, felaketler ve sorunlarla uğraşarak bugünlere ulaştık. Allaha hamd olsun bu belaların hepsinin üzerine kararlılıkla gittik ve başarılı olduk. 2016'ta darbe girişim ile ülkeye musallat olan terör örgütlerine karşı sokaklarda bir ve beraber olduk ve Cumhur İttifakı'nın temellerini birlikte attık. Cumhur İttifakı Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır. Cumhur İttifakı büyük Türk Milleti'nin geleceğidir. Bugün AK Partili milletvekilleri ve belediye başkanı bizlerle olarak gösteriyorlar. Bu ülkenin geleceği Cumhur İttifakı ile taçlanacaktır. Bu sadece AK Parti ve MHP'nin kurduğu bir ittifak değil. Türk milletini, vatanın seven her bir vatandaşın katılımı ile oluşan ittifaktır. Türk milletinin geleceğini düşünen herkesin dahil olduğu ittifaktır. Bu masa başında kurulan, içinde hesap olan ittifak değildir. Çünkü MHP yola çıkarken, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben demiştir. Ülke ve millet olmadan partimin ve benim anlamım kalmaz" dedi