GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Eylül 2023 Pazar 13:41

CHP'li Özel memleketinde destek istedi… ‘Takımı şampiyon yaparım’

Memleketi Manisa’da genel başkanlık adaylığı için destek isteyen Özgür Özel, "Kaybeden takımda santrafor olarak oynayacağıma kaybeden takımda her mevkiye talibim dedim. Burası benim evim. Burada tüm üyelerimizin gözlerine bakarak diyorum ki. Özgür sen çok oynadın kaleye geç, kaleye, dinlen yedek otur yedek kulübesi, oynama top topla, top toplamaya da razıyım. Ancak diyorsanız Özgür size inanıyoruz geç takımın başına, ben bu takımı şampiyon yaparım" ifadelerin kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Memleketi Manisa İl Kongresi'nde konuşan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Parti içi ve Türkiye gündemine yönelik sert sözlerle eleştirilerde bulunan Özel, İlhan Cihaner’in kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi.

ASIL HİKAYEM SİZİN DESTEK ÇIKMANIZ İLE BAŞLADI
Sözlerine geçmişte gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi vererek başlayan Özgür Özel, “Bu kürsüler çok çıkık. Mecliste şimdiye kadar 800'e yakın basın toplantısı yaptım. Meclis kürsüsünü açık ara en  çok kullanan milletvekiliyim. 81 ilde 975 ilçeden davet edildiklerimde yetişebildiklerimde sürekli elimizde mikrofonla partimize hitap ettik. Geçtiğimizi hafta İzmir'de sonra Konya ve Mersin'de yeni bir heyecanla konuştum. Ancak burada kendi evimde tuttuğum mikrofonun heyecanı hepsinden fazla.  Sayın Cihaner, birlikte yürümekten onur duyduğum yol arkadaşımdır. Söylediklerinde elbette benim payıma da eleştiriler vardı. 'Bu süreçlerin hemen her yerinde Özgür Özel'in imzası vardı' dedi. 2009 yılında Manisa'da Kadri Kocabaş aday olup, emek verirken sağlık sorunu geçirmesinden sonra  o dönemdeki sesimizden etkilenen büyüklerimizin tavsiyesi ile 40 günde belediye başkan adaylığı yaptık. Çok koştuk ancak bayrağı yere düşürmedik. Manisa Eczacı Odası başkanlığında yaptığımız işler, ortaya koyduğumuz mücadele, Oda'nın Türkiye gündemine oturduğu projeler beni Ankara'ya taşıdı. Ethem Sancak'ın zincir eczaneler ile ekmeğimiz elimizden almak istemesine karşı büyük bir mücadele verdik. Bu süreçte Sayın Genel Başkan'ın genel başkan seçildiği kurultaydan sonra Sayın Genel Başkan'ın kurmak istediği yeni grupta kendisinin önündeki Özgür Özel olmamdan kaynaklı 2011 yılında milletvekili adayı oldum. Manisa’nın tüm köylerinde omuz omuza koşturduk. Soma travmasına orta çıkmadan önce dikkat çekmeye çalıştık ve davayı aralıksız takip ettik. '2015'de yerel seçimde tüm isimler tek aday olarak bu görev senindir' dediler. İtirazlarına rağmen verilen görevi üstlendim. Birlikte süreci, nerden nere geldiğimiz ve sonrasında nasıl anket manipülasyonları ile, dezenformasyonlarla mücadele ettiğimiz biliyorsunuz. 2015 yerel seçimleri geldi, PM'ye hiçbir anahtar listede olmamama rağmen en yüksek 5'nci oyu alarak girmiştim. PM'de 7 milletvekilimizin 4'ü belediye başkanı oldu.  'Ben Manisa'ya sığınacağım onlar bana sahip çıkarsa çok daha güçlü geleceğim ancak seçmezlerse bu hikaye burada biter' dedim. Geldim o sandığa girdim, kullanılan 13 bin oyun 11 bin 652'sini alarak Türkiye rekorunu gence sahip çıkarak sizler kırdınız. Özgür Özel'in hikayesi nereden başlıyor derseniz, gencecik eczaneci iken başlar. Ancak asıl hikayesi Manisa CHP üyelerinin ona sahip çıkması ile, arkasında durması ile başlar” dedi.

ÖNSEÇİMİN FAİLİ DEĞİLİM
Önseçim konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Özel, “Zaman zaman partide üstlendiğim görevden dolayı, önseçim yapılmamasından kaynaklı sorumlu tutulduğum oldu. Öncesçim beklentisi olup bu gerçekleşmediği için buna kızan,tepki gösteren herkesi anlıyorum. Ancak, ben geçtiğimiz dönem hatta 2015'de, 2018'de ve hatta son dönemde il başkanım ön seçim istiyoruz dediğinde ilk imzayı ben atarım dedim. Yapılmayan önseçimlerin bu kardeşiniz faili değil, mağdurudur. Önseçimden taviz vermemeliyiz. Sevgili Cihaner 2018'deki tüzük değişikliğini hatırlattı. Benim rolümü de orada iktidardı, arabuluculuk yapıyor diye söyledi. Sayın Selin Sayek Böke ile Cihaner demokratik tüzük hareketinin kendi liderleriydi. O salonda iki tarafın kutuplaşmasından kaynaklı tartışmalar çıktı, kurultay kilitlendi. Bazıları sandalyelerin üstüne çıkıp istifa sloganları atarak Genel Başkan'ının zor durumda kalmasını sağladı.Ben Böke'nin ve Cihaner'in niyetinin bu olmadığını biliyordum. Kendileri ile müzakere ederek gerginliği çözmeye çalıştım, ancak bir maddenin Siirt delegasyonundan bir arkadaşımızın önerisinin tüm salondan oy alarak geçtiği konuda bir dikkatsizlik, eksiklik varsa hepimize aittir. Burada bir kasıt varsa o kastın bana ait olmadığını en iyi Cihaner bilmektedir.CHP'nin grup başkanvekilinin yaparken, partimi, grubumu ve üyelerimin yüzünü hiç öne eğdirmedim. Ben sizi utandırdım mı? Bir eksik yaptım mı? Ben Süleyman Soylu'ya , Hulusi Akar'a, Tayyip Erdoğan'a karşı, Binali Yıldırım'a karşı hiç yüzünüzü öne eğmedim” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYON YAPARIM
Genel başkanlık iddiasını da dile getiren Özel, “28 Mayıs sabahı genel başkan adaylığına takatim yoktu. Ancak süreç partinin hiçbir şey yokmuş gibi davranmasına, bunun da seçmende büyük bir duygusal kopuşa sebep verdi. Eğer biz sağlıklı itirazı, eleştiriyi, yeni bir yol yürüyüşünü sağlamazsak önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Dünyadaki tüm diktatörler seçimlere katılımda muhalefetteki kopuşa güvenirler. Bu nedenle yeni bir yol yürüyüşüne ihtiyaç vardı. Bende dedim ki Kaybeden takımda santrafor olarak oynayacağıma kaybeden takımda her mevkie talibim dedim. Burası benim evim. Burada tüm üyelerimizin gözlerine bakarak diyorum ki. Özgür sen çok oynadın kaleye geç, kaleye, dinlen yedek otur yedek kulübesi, oynama top topla, top toplamaya da razıyım. Ancak diyorsanız Özgür size inanıyoruz geç takımın başına, ben bu takımı şampiyon yaparım” diye konuştu.

PARTİYİ AYAĞA KALDIRACAĞIMIZA İNANIYORUM
Memleketinden destek isteyen Özel, “Nasıl yaparsın, iddia koymakla olur mu diye sorarsanız… Evet ilk önce iddia koymak lazım. Değişim demekle olur mu… Elimde değişimin 100 yılı, 100 yılın değişimi diye tutum belgemiz var. Bunu tüm partililerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu belgenin özü şudur, bu belge 1 kişinin hareketi değildir. Bu ilk adımdır ancak birikimin sonucudur.  Özünde şunu söylüyoruz, CHP, kurucu kadroların, iradenin partisi... Bundan sonraki süreçte  'bizim oyumuz yüzde 25, tepemizde görünmez cam tavan var zıplamayalım, sağdan, daha sağdan desteklerle, onlara açılarak, oradan danışmanlarla, söylemlerle büyümeye çalışmak' anlayışında olmadığı ilkeli bir siyaset için yola çıkmış durumdayız. Sizin evladınız bu yolculuğa çıktı.  Bu partiye bir genel başkan gelecekse tombaladan çıkmayacak, meteor ile düşmeyecek, laboratuvarda üretilmeyecek. Sizin desteğiniz ile bu partinin bir evladı olacak. Siyaset sözle yapılır. Sözle yapılan her iş hataya açıktır. Benden yana olan tüm haklar helal olsun. Bu salondan dışarıya hiçbir küskünlük ve kırgınlık çıkarmıyorum. Siz bu evladınıza, kardeşinize arkandayız diyorsanız ben yola çıkıyorum.  Eğer Özgür yola çık arkandayız diyorsanız ben yola çıkıyorum! Ben sizi seviyorum, size güveniyorum, inanıyorum. Ben sizinle bu partiyi ayağa kaldıracağıma, başaracağımıza sonuna kadar inanıyorum!” dedi.