GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Eylül 2023 Pazar 09:21

AK Partili Saygılı'dan Başkan Batur’a salvo: Kordon’a çalı konulamaz!

Son dönmemde yaşanan asayiş olayları sebebiyle gündem olan Kordon’da alkol kullanımının ve yeşilliklere oturulmasının engellenmesi konusunda gelen önerilere yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Kendi belediye başkanları çalı konulsun dedi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bunu diyor. Ben de istediği gibi serbestçe otursun, çayını kahvesin içsin, sohbet etsinler diyorum. Kimse kimseyi rahatsız etmediği sürece sorun yok” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Kendilerine yönelik yaşam tarzına müdahale eleştirilerine yanıt veren Saygılı, “Şaşkınlıkla izliyorum. Kendi kafalarındaki hayalleri mi yaşıyorlar anlamıyorum. AK Parti’nin belediyeciliğin olduğu şehirlerde nerede engelleme var? İstanbul’da kimseyi engelledik mi? Toplumsal kurallar tüm dünyada belli. Kendim iş insanı olarak Kordon’da uzun yıllardır ailem çocuklarımla yemek yerim. Geçenlerde Kordon’dan yemek yedik, milletvekillerimiz, Kasapoğlu bakanımla restoranların önünden geçerken bize kadeh kaldırdılar. Birileri şarkı söyledi, biz de eşlik ettik. İnsanlara olmayan şeyleri anlatıp kabus göstermek doğru değil. Oradaki gençlerin eğlenmesinden çimlerde oturmasından niye rahatsız olayım. Bu nasıl zihniyet? 50-100 yıl önceki bakış açılarını ben doğru görmüyorum” dedi.

HAYALLERİNDEKİ ŞEYLERİ SÖYLEYİP TOPLUMU KABUSA SOKMAYA ÇALIŞIYOR
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Kordon’da oturulmasının engellenmesi için çalı tipi bitkilerin konulabileceği önerisini yorumlayan Batur, “Kendi belediye başkanları çalı konulsun dedi. Konak Belediye Başkanı bunu diyor. Ben de istediği gibi serbestçe otursun, çayını kahvesin içsin, sohbet etsinler diyorum. Kimse kimseyi rahatsız etmediği sürece sorun yok. Bu soruya çok ayrıntılı cevap vermeye gerek duymuyorum. İnsanların temel haklarına, eğlencesine karışmak olmaz. Seçimleri kazandığımızda gençlerimizin daha fazla eğlenmesini sağlayacak işler yapılması noktasındayız orada. Oradaki çimlerin boyutuyla, çalısıyla onların uğraştığı gibi uğraşmıyoruz. Konuşacak malzeme bulamıyorlar. Hayallerindeki şeyleri söyleyip toplumu kabusa sokmaya çalışıyor. AK Parti’nin böyle bir derdi yok” ifadelerini kullandı.