GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Aralık 2021 Pazar 19:44

CHP’li Özel’den Bakan Kurum’a İzmir yanıtı: Aday ol boyunun ölçüsünü al!

İzmir üzerinden CHP’yi eleştiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Manisa Milletvekili Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel, “Eğer bu kadar meraklıysanız, İzmir'e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun, İzmir o uzun boyunuzun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün” dedi.

EGEDESONSÖZ/ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde İzmir üzerinden CHP’yi eleştiren Bakan Murat Kurum’un sözleri tartışma yarattı. Kurum’un, “Yirmi beş yılda Gazi Mustafa Kemal'in mağrur İzmir’ini mağdur İzmir yaptınız. İzmir’i Cumhuriyet Halk Partisinin insafına bırakmayacağız” sözlerine Manisa Milletvekili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi.

BAKAN KURUM’DAN BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE SERT SÖZLER: İZMİR'İ CHP'NİN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ!

'SARAYIN VESAYETİ ALTINDASINIZ' DEDİ... YERLİ VE MİLLİ PALAVRASI ATMAYIN!

Özel, “Dikey mimariye ömrüm boyunca karşı oldum diyen genel başkanınız yönetime geldiğinde İstanbul'da  Rabia- 4 tane gökdelen vardı, şu anda 121 gökdelen var; 117’si sizin eseriniz” diyerek hükümeti eleştirdi.

Çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi veren Özel, “Bugün gelinen noktada hani ‘görevlerini yapmayanlar’ diyorsunuz ya, ben şöyle bir geriye doğru baktım.  2020’de Düzce'de 7 kaybımız, Trabzon Araklı'da 4, , Rize'de 6, toplam sellerde 82; 2009 Ayamama Deresi’nde 24 kişinin kaybı… Yani bunların neresinde CHP'li, muhalif belediyeler var? Her tarafında yüksek oranlarda siz varsınız; dereye imar sizde, tedbirsizlik sizde ama kürsüye çıkınca muhalefete sorumluluk yüklemek yine sizde. Şimdi, tabii, öyle olunca Türkiye'nin dört bir yanından not yağdı. Kısaca şunu söyleyeyim: İzmir Büyükşehir 6 bölgede 960’ı teslim edilmiş kentsel dönüşüm projesi yapıyor. Sordunuz diye söylüyorum; 2.518 devam eden, 2.500’ü ihale aşamasında, 5.978 konutu öyle boş araziye falan değil, uzlaşmayla, tam mutabakatla yerinde dönüşüm yapıyor.  Karabağlar Belediyesi’nin ise 110 hektarlık dönüşümü masanızda onay bekliyor. Bir türlü bu kentsel dönüşüme onay vermiyorsunuz. Karabağlar'daki 48 dönümlük kentsel dönüşüm alanını 540 dönüme çıkarmak için önce üniversite alanına çevirip statü değiştirmeden konut alanı olarak sattınız.  6306 sayılı yasaya göre yetki sizde, çivi çakmadınız ama yine de dönüyorsunuz, bize sorumluluk yüklemeye çalışıyorsunuz” dedi.

Özel ayrıca, “Diğer taraftan baktığımızda da nasıl söyleniyor bunlar bilmiyorum, rakama bakın Sayın Başkan, İzmir Büyükşehir’in 68 arıtma tesisinde atık suyun yüzde 97’si ileri biyolojik arıtmayla arıtılıyor, Türkiye 1’incisi. Türkiye'de arıtılan her 100 litre suyun 23’ünü İzmir Büyükşehir Belediyesi arıtıyor. Kentsel dönüşümde İzmir’in, Büyükşehir projeleri dört sene bekledi,  onaylanmadı sizden önceki bakanlıkta, Kuzey Ankara'ya bir gecede özel kanun çıktı” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Bakan Kurum’a siyasi davette bulunan Özel şunları söyledi:

“Şimdi, bu Murat Kurum'un “İzmir bir dahaki sefere…” sözleri var ya… Sayın Kurum,  İzmir'e ne adaylar, ne bakanlar, hatta bir eski başbakan geldi. Eğer bu kadar meraklıysanız, İzmir'e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun. İzmir o uzun boyunuzun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün”

ŞIRNAK’A DA GİDERİZ İZMİR’E DE…
Özel’in sözlerinin ardından konuşan Bakan Murat Kurum ise, “Kentsel dönüşümle alakalı ne İzmir’de ne de Türkiye'nin başka ilinde bekleyen hiçbir dosyamız yok. Şunu net söyleyeyim: İzmir’de hem Büyükşehir Belediyesine hem de Bayraklı Belediyesine vatandaşlarımız için, milletimiz için yapılması gereken her türlü desteği vereceğimizi söyledim. İşte, şimdi, yüce Meclisin çatısı altında depremle alakalı, kentsel dönüşümle alakalı bize kim geliyorsa ona yardım edeceğiz, kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Biz millete hizmet etmek için, ben 81 ile gitmiş, 350’den fazla ziyaret etmiş bir Bakan olarak söylüyorum, Hakkâri’ye de gideriz, Şırnak’a da gideriz, İzmir’e de gideriz ve mücadelemizi milletimiz için veririz. Sayın Özel size, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yirmi seçimdir, yirmi yıldır boyunuzun ölçüsünü veriyoruz, bir yirmi yıl daha vermeye, Allah’ın izniyle, milletimizin destekleriyle devam edeceğiz” diye konuştu.