GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Haziran 2023 Perşembe 10:46

CHP’li Bayır’dan ‘delege listesi’ tepkisi: Kraldan çok kralcı olmuşsunuz!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Eğitmeni Tülay Bayır, sosyal medya hesabı üzerinden listelerin asılmadığı iddiasında bulundu.  Listelerin parti binasına asılmadığını söyleyen Bayır, “Üyeler askıya çıkar, o mahallenin üyeleri listelerin fotoğrafını çeker, gider kontrol eder. Yahu seçmen listeleri muhtarlıkta askıya çıkar, partililer gider fotoğraf çeker, gider seçmenleri kontrol eder. Kraldan çok kralcı olmuşsunuz, bak güzel kardeşim, sana gelen listeleri vermek zorundasın” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel seçimler sonrası startı verilen kurultay sürecinde tartışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Mahalle delege seçimleri ile başlayacak olan süreçte İzmir teşkilatında “mahalle delegeleri listesi” tartışması yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Eğitmeni Tülay Bayır mahalle listeleri üzerinden sürece dahil olurken, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

SİZ NE AYAKSINIZ?
Listelerin bazı mahallelerde verilmediğini belirten Bayır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Karışmayacağım diyorum ama dayanamıyorum, ben aktif siyaseti 30 Haziran itibaren bıraktığımı söyledim ( 30 Haziran’a biraz zaman kaldı ) Siz ne ayaksınız üye listelerini üyelere vermiyorsunuz? Tüzükte böyle bir şey var mı? Üyeler askıya çıkar, o mahallenin üyeleri listelerin fotoğrafını çeker, gider kontrol eder. Yahu seçmen listeleri muhtarlıkta askıya çıkar, partililer gider fotoğraf çeker, gider seçmenleri kontrol eder. Kraldan çok kralcı olmuşsunuz. Bak güzel kardeşim, sana gelen listeleri vermek zorundasın, sen sadece o listelerde tahribat yapılmaması için kontrol için başındasın, tüm üyeler o listeleri talep edebilir, sizde gelen listeleri vermek zorundasınız, tüzükte verilmez diye bir şey yok”