GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Haziran 2023 Perşembe 08:39

AK Partili Kaya yerel seçim için konuştu: Kendimizi doğru anlatırsak İzmir’de 30’da 30 yaparız!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerle ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Genel seçim sürecindeki eksiklerden dersler çıkaracaklarını söyleyen Kaya, “Hedefimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak… Derslerimizi iyi çalışacağız. İzmirimizi ve 30 ilçemizi hak ettiği yere getirmek için çalışacağız. Biz inanıyoruz ki bu seçimde Büyükşehir’de eser ve hizmet siyaseti için vatandaşlar oyunu verecek. Biz kendimiz doğru ifade ettikten sonra 30'da 30 yaparız” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programın gündemin Mayıs seçimleri ile 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler vardı.

KÖRFEZ TÜP GEÇİT PROJESİNİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN ADIM ATTIK
Seçim sürecinin ardından projelere yöneleceklerini kaydeden AK Partili Kaya, İzmir’de Körfez Geçiş Tüp Geçidi’nin yeniden gündeme almak istediklerini belirterek “Seçimler artık bitti. Artık iş yapma zamanı. TBMM'de yeminden sonra meclis divanı ve komisyon seçimleri gerçekleştirildi. Bir an önce yasama faaliyetlerine başlamamız lazım. Meclis Divanı’nın oluşumu önemli… Şimdi İzmir'imizin ihtiyaçları önemli ve Türkiye için vaat ettiklerimiz var. 15 Temmuz'a kadar bunlar için çalışacağız. İzmir'de yerel yönetimler maalesef hiçbir iş yapmadığı için vatandaşlarımız yerel yönetimlerin işlerini de bizden bekliyor. Bizde elimizden geldiğince bunları da çözmeye çalışıyoruz. İkinci çevre yolu yerel yönetimlerin işi. Ancak İzmir'in hali belli.  İzmirli vatandaşlarımız da şunu bilsin, kent trafiği genel iktidarın işi değildir.  Şehir içi trafiğini CHP'li Büyükşehir çözmesi lazım ancak çözmüyorlar. Ancak onların yaptığı yok. Körfez Geçiş Projesi... Biz tekrar İzmir'in buna sahip çıkması için harekete koyduk. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da bunu belirtmişti, İzmir sahip çıksın buna diye. Tüm her şey hazırdı ancak CHP'li belediye başkanlarının ortaya koyduğu tavırla ÇED süreci iptal oldu. Biz bunun yine hayata geçmesi için ilk adımı attık. Artık karar İzmirlilerde” dedi.

CHP’DE HERKES KENDİ KOLTUĞUNUN PEŞİNDE!
‘CHP'lilerin İzmir'de sokağa çıkacak yüzü yok’ diyen Kaya, “CHP'li milletvekilleri ve belediyeler sokağa çıkacak yüz bırakmadı. CHP'li seçmenden de o tepkiyi görüyorlar. Seçimde de başka başka illerde oldular. 12 seçim kaybetmiş bir genel başkan var. Listeleri yapan da o. Ancak seçmeni suçladılar. 12 seçim kaybediyorlar, her birinde sayın Erdoğan'a yeniliyorsun, sonra suçu seçmene atıyorsun. Bu halktan kopukluktur. İkinci tur öncesi biz CHP'li seçmen için de dedik, önünüzde bir şans var dedik. Göstereceğiniz tepki kendi partinize sahip çıkmayı da sağlayacak dedik. Ancak gördük ki herkes koltuğa sarılmış, bırakmaya da niyetleri yok. Herkes kendi koltuğunun peşinde... Birkaç milletvekili arkadaşımızı tenzih ederim.  Belediye başkanları da aynı. Yüksel Taşkın denilen kişinin İzmir'den aday olma ihtimali var mı? Foggo'nun listeye girme ihtimali var mı? Bu kadar yetkiyi verip kendini temsil ediyorsun ancak amacın bir yerlere gelmek” şeklinde konuştu.

İZMİRLİLER CHP'YE YEREL SEÇİMLERDE OY VERMEYECEK
CHP’nin İzmir’ çantada keklik gördüğünü ancak yerel seçimde bambaşka bir sonucunu çıkacağını kaydeden AK Partili Kaya, “2019'da ilçede oturmayan belediye başkanı başka yere gönderildi. Kocaoğlu aday değildi ancak son gün Soyer’in adaylığını bozmak için ‘adayım’ dedi. Tepki göstermeye göstermeye kendi partilerinden uzaklaştılar. CHP'nin HDP çizgisine kayışı var. Kendi koltuklarını korumak dertleri... Kongre sürecinde göreceğiz. Belediye başkanları bir dönem daha aday olabilmek için... Çünkü çantada keklik görüyorlar. Öyle bir şey yok. Öyle bir tokat yiyecekler ki yerel seçimlerde. Göreceksiniz belediye başkanları koltuğunu korumak için ona göre yön verecekler. Genel merkez aday yaptı, ‘İzmirli nasıl oy verir diyorlar’ ancak vermeyecek. İzmirliler CHP'ye yerel seçimlerde oy vermeyecek. 25 yılın hedefin soracaklar” ifadelerini kullandı.

KENDİMİZİ DOĞRU ANLATIRSAK İZMİR’DE 30’DA 30 YAPARIZ
Hedeflerinin yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak olduğunu söyleyen Kaya, parti olarak eksiklerini de değerlendireceklerini kaydederek “Ben sayılara çok bağlı kalmam. Biz Türkiye’nin iktidar partisiyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdiği tüm seçimleri kazanmış bir lider. Bizim hedefimiz iZBB'yi kazanmak. Başka hedefimizin olma ihtimali yok zaten İzmir'de. Biz de eksikliğimize bakacağız. Bizim de alacağımız dersler var. Biz onlar gibi suçu seçmende aramayacağız. Aday tercihlerimizde belki hatalar vardır. Derslerimizi iyi çalışacağız. İzmirimizi ve 30 ilçemizi hak ettiği yere getirmek için çalışacağız. Biz inanıyoruz ki bu seçimde Büyükşehir’de eser ve hizmet siyaseti için vatandaşlar oyunu verecek. Biz kendimiz doğru ifade ettikten sonra 30'da 30 yaparız.  Türkiye'yi baştan aşağıya eser siyaseti ile donatmış bir partinin adayları seçimi kazanma konusunda en önde olması lazım. Bizim de kendi hatalarımız vardır. Kendi muhasebemizi kendimiz yapmamız lazım. Ona göre İzmirlinin beklentilerini tespit edip İzmir'de yerel kalkınma hareketini de yapıp 25 yıllık CHP eziyetinden kurtarmalıyız. İzmirliyi çantada keklik görmesinler. Çok büyük tokat yiyecekler. Biz gezip görüyoruz. İzmir’de yerel yönetim artık yaşamı eziyete döndürmüş durumda. Bunun çok büyük refleksi olacak” açıklamasını yaptı.