GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ağustos 2021 Salı 08:54

CHP’li Bayır’dan Memleket Partisi’ne oy oranı göndermesi: Rüya görüyorlar herhalde!

Memleket Partisi (MP) Genel Başkanı Muharrem İnce'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik söylemlerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Geçmişte de Sayın İnce'nin siyaset yapma usulü bu şekilde şova dayalıydı. Öyle anlaşılıyor ki yeni parti kurup Genel Başkan olunca da üslubunu aynı şekilde devam ettiriyor" diye konuştu. MP İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un “İzmir’de oyumuz yüzde 18” açıklamasına da yanıt veren Bayır, “Kusura bakmasın ancak yüzde 18 falan rüya görüyor herhalde" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmasını ardından Memleket Hareketini kuran ve partileşme süreci ile birlikte Memleket Partisi Genel Başkanı olarak siyaset hayatına devam eden Muharrem İnce, dün partisinin olağan 1'nci İl Kongresi için İzmir'e gelmişti.

Kültürpark İsmet İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye katılan İnce, kongre öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kendi partisinin afişlerini söktüğünü iddia ederken, iddiaları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef almıştı ve sert sözlerle eleştirilerde bulunmuştu.

İnce'nin konuşmasının ardından Başkan Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlarken, Soyer'in cevabı sonrası İnce ve Soyer arasında sosyal medya üzerinden söz düellosu yaşanmıştı. Konu ile ilgili kongre sonrası basın açıklaması düzenleyen Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı da Soyer'i sert sözlerle hedef aldı.

SON SEÇİMLERDE KAYBOLMUŞ BİR ADAMIN…
Ege'de Sonsöz'e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, eleştirilere aynı sertlikte karşılık verdi. Bayır yaptığı açıklamada "Geçmişte de Sayın Muharrem İnce'nin siyaset yapma usulü bu şekilde şova dayalıydı. Öyle anlaşılıyor ki yeni parti kurup Genel Başkan olunca da üslubunu aynı şekilde devam ettiriyor. Oysa insanlar siyasette bu tür üsluplar benimsemiyor, aksine reddediyorlar. Birilerine çamur atarak, birilerinin yaptığını yanlış kötü gibi göstermeye çalışarak onlara karalamak toplum tarafından kabul edilmiyor. Ben bu anlamda son seçimlerde kaybolmuş bir adamın çıkıp da sandıkça seçim kazanmış bir büyükşehir belediye başkanına karşı bu tip ithamlarda bulunmasını, bir partinin Genel Başkanı olarak kabul edilebilir görmüyorum. Bizim de Muharrem İnce'nin siyaseten başarılı olmayacağını söylememizin nedeni bu. Kendisini tanıyor ve yapısını biliyoruz" diye konuştu.

UTANCINDAN ORADA OTURAMAZ
İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un 'Belki Kemal Kılıçdaroğlu bile gelip Memleket Partisi’ne üye olabilir' sözlerini de değerlendiren Bayır, "Aynı şekilde Memleket Partisi İzmir İl Başkanı da Genel Başkanımız için partimize kaydederiz gibi bir laf söylemiş, Sayın Oğuz'a tavsiyem kendine denk insanlara muhatap olsun. İl Başkanları ile ilgili konuşsun, bir partinin Genel Başkanına dil uzatmasın bence. Daha çok toy ve yeni il başkanı. Yoksa o kadar utanır ve mahcup olur ki orada oturamaz bile. Kendine denk insanlar ile sohbet etsin" dedi.

BAZI KONULARDA FAZLA DEMOKRAT DAVRANIYORUZ
İzmir'de tüm siyasi partilerin daha önce kongre yapmasına rağmen böyle tartışmaların hiç yaşanmadığın belirtilmesi üzerine de konuşan Bayır, "Bu şunu gösteriyor. Biz fazla demokrat davranıyoruz bazı konularda. Türkiye'de demokrasinin önüne ne zaman geçilse Cumhuriyet Halk Partisi bunu açar. Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi baraja takılacağı söylenmişti, HDP'nin takılacağı, İYİ Parti'nin seçime giremeyeceği söylenmişti… Bunların hepsinde CHP fedakarlıkta bulunarak bu partilerin barajı aşmasını ve seçime girmesini sağladı. İYİ Parti'ye vekil gönderdi gerektiğinde. Bu arkadaşların kurulmasının üzerinden ay geçmeden direkt ana muhalefet partisini vurmaları hırpalamaları ister istemez; 'Siz niye kuruldunuz? Siz iktidar olmak için mi kuruldunuz yoksa AKP'nin iktidarını devam ettirmesi için mi kuruldunuz?' sorunu akla getirir" ifadelerini kullandı.

HERHALDE RÜYA GÖRÜYORLAR
Oğuz'un '3 ay önce yapılan anketlerde yüzde 18 oy oranımız gözüküyor' söylemlerini değerlendiren Bayır, "Kusura bakmasın ancak yüzde 18 falan rüya görüyor herhalde… Öyle bir şey yok. Bir şeyi kendisine hatırlatmak lazım. Kendisini Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayıydı, Muharrem İnce olduğu için o oyu almadı. Yapılacak ilk seçimlerde aldığı oyun esamesi okunamaz, onun yüzde 1'ini alamaz. Biz bunun örneklerini daha ayrılıp parti kuranlarda yaşadık" dedi.